Átmeneti szettek, ha reggel már hideg, de nappal még meleg van

Zabolai Margit
Írta: ,

Persze a réteges öltözködéssel azt nem spórolhatod meg, hogy délután ezt-azt a kezedben vagy a táskádban cipelj, de ha okosan választod meg a ruháidat, reggel sem fogsz fázni, nappal sem lesz meleged, és mindegy, hogy valamit le- vagy felveszel, mindenképpen jól fogsz kinézni. Hogy visszarázódj a réteges öltözködés időszakába, mutatunk néhány ihletadó képet.

A mellény mindig jó ötlet Kép forrása: thesweetestthingblog.com

Egy finom, puha mellény szinte minden stílushoz jól passzol, és nagyon sokat dob a hőérzeteden.

Mivel ezek többnyire könnyű darabok, az sem okoz túl nagy bosszúságot, ha délután már a táskádban kell vinned őket.

Ha megteheted, érdemes egy sötétebb és egy világosabb darabot is beszerezni, de ha csak egyre ruházol be,  a világossal jobban jársz, mert azt bármivel veszed is fel, nem lesz nyomasztó hatású.

Ezen kívül már csak egy dologra kell figyelned: hogy ne valódi, hanem műszőrmét vegyél.

Biztos te sem akarsz olyan mellényt hordani, amit az előző tulajdonosa viselt a halálakor – akkor meg miért hordanál igazi szőrt?

Egy jó barát: a térdzokni Kép forrása: etsy.com, escherpe

A réteges öltözködés egyik fő szabálya, hogy gondosan válogasd össze a színeket – ezen a képen is jól lehet látni, hogy a világos póló a mintás szoknyával összhangban van, és mindezt remekül kiegészíti a sötétebb blézer és térdzokni.

Ráadásul ebben az átmeneti szettben az a legpraktikusabb trükk, hogy míg a zokni a reggeli hidegben életmentő lehet, napközben, ha felmelegszik az idő, gyorsan le is cserélheted a mosdóban. 

Hidd el, nagyon sokat változtat a hőérzeteden ez az apró csel, egy harisnya vagy egy pár zokni pedig tényleg a legkisebb táskába is belefér.