Átmeneti szettek, ha reggel már hideg, de nappal még meleg van

Írta: ,

Persze a réteges öltözködéssel azt nem spórolhatod meg, hogy délután ezt-azt a kezedben vagy a táskádban cipelj, de ha okosan választod meg a ruháidat, reggel sem fogsz fázni, nappal sem lesz meleged, és mindegy, hogy valamit le- vagy felveszel, mindenképpen jól fogsz kinézni. Hogy visszarázódj a réteges öltözködés időszakába, mutatunk néhány ihletadó képet.

A mellény mindig jó ötlet Kép forrása: thesweetestthingblog.com

1/5 A mellény mindig jó ötlet

Egy finom, puha mellény szinte minden stílushoz jól passzol, és nagyon sokat dob a hőérzeteden.

Mivel ezek többnyire könnyű darabok, az sem okoz túl nagy bosszúságot, ha délután már a táskádban kell vinned őket.

Ha megteheted, érdemes egy sötétebb és egy világosabb darabot is beszerezni, de ha csak egyre ruházol be,  a világossal jobban jársz, mert azt bármivel veszed is fel, nem lesz nyomasztó hatású.

Ezen kívül már csak egy dologra kell figyelned: hogy ne valódi, hanem műszőrmét vegyél.

Biztos te sem akarsz olyan mellényt hordani, amit az előző tulajdonosa viselt a halálakor – akkor meg miért hordanál igazi szőrt?

Egy jó barát: a térdzokni Kép forrása: etsy.com, escherpe

2/5 Egy jó barát: a térdzokni

A réteges öltözködés egyik fő szabálya, hogy gondosan válogasd össze a színeket – ezen a képen is jól lehet látni, hogy a világos póló a mintás szoknyával összhangban van, és mindezt remekül kiegészíti a sötétebb blézer és térdzokni.

Ráadásul ebben az átmeneti szettben az a legpraktikusabb trükk, hogy míg a zokni a reggeli hidegben életmentő lehet, napközben, ha felmelegszik az idő, gyorsan le is cserélheted a mosdóban. 

Hidd el, nagyon sokat változtat a hőérzeteden ez az apró csel, egy harisnya vagy egy pár zokni pedig tényleg a legkisebb táskába is belefér.

Városi vagány Kép forrása: bloglovin.com

3/5 Városi vagány

A réteges öltözködés egyébként nem jelent szükségszerűen rosszat, sőt, vannak olyan divatirányzatok, amelyek kifejezetten jól tudják hasznosítani.

Ennek a minimalista, urbanista maszkulin szettnek például kifejezetten jót tesz, hogy a több réteg többféle színt visz az összeállításba, a farmering például ezzel a blézerrel talán kicsit sok lenne, de így, hogy csak egy vékony csík látszik belőle, vagányabbá teszi az outfitet.

Tökéletes példa arra, hogy a minimálnak sem kell unalmasnak lennie.

Hello ismét, óriási sálak! Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Hello ismét, óriási sálak!

Egy nagy, kötött sál szintén életmentő lehet a reggeli hűvösben, a nyakadat és a dekoltázsodat melegítve nagyon sokat segít a komfortérzeten.

Az pedig különösen jó, hogy egy ilyen óriási sál szinte minden stílusú ruhához illik, például ezt a könnyű kis nyári ruhát is lehet ősziesíteni vele.

Ahogy a szőrmemellény esetében, itt is érdemes figyelni arra, hogy ha csak egy darabot szerzel be, akkor az semmiképpen se legyen mintás, és inkább könnyű, semleges, világos árnyalatú, mert azt a legkönnyebb összepárosítani más ruhákkal.

Elegánsan is lehet Kép forrása: bloglovin.com

5/5 Elegánsan is lehet

Ha a munkád miatt egy kicsit elegánsabban kell öltöznöd, vagy csak ez a stílus áll közelebb hozzád, akkor sem lesz nehéz dolgod az átmeneti szettek összeállításával.

Egy szép, csinosabb fazonú egyberuhát egy színben hozzáillő kardigánnal társítva máris biztosítottad a kellő meleget a testednek, az elegánsabb hatás érdekében pedig érdemes egy övvel összefognod a puha anyagot.

Ha még mindig hűvösnek érzed az időt, jöhet egy színben passzoló sál is a szettbe.