Ezek lesznek a legszebb átmeneti kabátok idén ősszel – lelőhelyekkel

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezek lesznek a legszebb átmeneti kabátok idén ősszel – lelőhelyekkel

Az őszben talán az az egyik legüdítőbb dolog, hogy ilyenkor alaposan megújíthatjuk a ruhatárunkat, és előkerülhetnek azok a korábban félretett darabok is, amik jó fél évet szunnyadtak a gardróbban. Lássuk, idén milyen átmeneti kabátokat érdemes elővenned a szekrényedből, illetve milyen újdonságokat lesz ajánlatos beszerezned!

1. Derékban hangsúlyos fazonok

Ezek lesznek a legszebb átmeneti kabátok idén ősszel – lelőhelyekkelKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Ami egészen biztos az idei szezont illetően, hogy a derékhangsúlyos darabok továbbra is központi szerepet kapnak. Igazából talán sosem megy ki ez a megoldás a divatból, hiszen a derék hangsúlyozása mindig segít a homokóra alkat elérésében, ráadásul nőiessé, arányossá teszi a testet. Az átmeneti szezonban persze érdemesebb vékonyabb anyagú, derékövvel, vagy húzással rendelkező kabátot keresned, a vastagabb szövetkabátokat jobb, ha a hidegebb napokra tartogatod. A választék most tényleg bőséges, és a hosszal is tudsz majd variálni, ugyanis a térd fölé érő fazonok éppúgy divatosak, mint az egészen rövidek.

2. Egyenes szabások

Ezek lesznek a legszebb átmeneti kabátok idén ősszel – lelőhelyekkelKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

A derékszabású kabátokban az a jó, hogy csak felkapod őket, és máris biztosítottad magadnak a csodálatos homokóra alkatot. Az egyenes szabású kabátok azonban ápolnak és eltakarnak, ráadásul többségükből varázsolhatsz derékhangsúlyos darabot, pl. egy öv segítségével. Akár övvel, akár nélkül, idén hódítanak az egyenes szabású, merevebb esésű anyagok és kabátok. Gyakran kicsit fiús külsőt kölcsönöznek a viselőjüknek, de mivel eleve divat a maszkulin stílus, emiatt nem kell aggódnod. Sőt, ezeket a kabátokat éppúgy felveheted a magasított talpú, sportosabb cipőiddel, mint a tűsarkúiddal, ugyanis mindegyikhez jól illenek.

3. Pufi dzseki

Ezek lesznek a legszebb átmeneti kabátok idén ősszel – lelőhelyekkelKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

A pufi dzseki néhány éve tért vissza a divatba, és még mindig bőséges belőle a kínálat, idén is bátran vásárolhatsz belőle új darabokat. Ennél a fazonnál is hódítanak a rövid dzsekik, de a hosszú, térdig élő szabások is a porondon vannak, úgyhogy a legfagyosabbak is találnak maguknak való, steppelt kabátokat.

Szintén inkább sportosabbnak hat ez a fazon, főleg azok a darabok, amik kapucnival is rendelkeznek, de abszolút megállják a helyüket a nőies öltözékek részeként is. A béléstől függően ezek a kabátok akár télen is ideális választásnak bizonyulhatnak, de a vékonyabb változatok inkább az őszi, átmeneti szezonokban dobhatják fel az öltözékedet.