Amit a húszas éveim végére megtanultam: ezeket a ruhadarabokat soha ne vegyem meg többé!

Írta: ,

Mindenkinél eljön az az életkor, amikor reálisabban látja a pénzügyeit, a kiadásait és azt a rövid listát, amire valóban érdemes pénzt költeni. Szuper, ha ez harminc alatt megtörténik, hiszen így nem csak sok-sok pénzt, de nagyon sok elhamarkodott döntést, extra energiát és időt is megspórolhatsz magadnak. Lássuk, melyek azok a ruhadarabok, amelyekre ezentúl biztosan nem lesz szükséged!

Kényelmetlen cipők Kép forrása: lolobu.com

1/5 Kényelmetlen cipők

Mindannyian vettünk már nagy hévvel olyan cipőt, amit már a boltban tudtunk, hogy szinte soha nem fogunk hordani.

Már ott nyomta egy kicsit a lábunkat, pedig szinte néhány perce volt rajtunk.

Jó, ha minél előbb elfogadod, bármilyen gyönyörű is az adott cipő, ha kényelmetlen és fáj benne a lábad, úgysem azért fogsz nyúlni reggelente, ahhoz pedig biztosan túl drága, hogy csak a szekrényedben díszelegjen.

Tanulság: Nincs több kényelmetlen, felesleges cipő!

Villanásnyi trendek Kép forrása: vogue.fr

2/5 Villanásnyi trendek

A mai divathullámok egy-egy röpke pillanatig tartanak, aztán jön a következő, az azt követő, és már azt sem tudod, hogy tavaly vagy tavalyelőtt mi volt a trendi és miért van tele a szekrényed olyan ruhadarabokkal, amiket valójában nem is szeretsz.

Itt az ideje, hogy elfogadd, nem kell minden divathullámnak behódolni, vannak olyanok, amik egyszerűen neked nem állnak jól, a te stílusodhoz nem passzolnak, azaz meg kell elégedned azzal, hogy másokon gyönyörködsz benne.

Tanulság: Csak olyan ruhadarabokat vegyél meg, ami megy a többi elemhez a szekrényedben, máskülönben úgyis csak valahol a sarokban fog magányoskodni, mert sosem fogod felvenni!

Nem a megfelelő méret Kép forrása: fashionista.com

3/5 Nem a megfelelő méret

Előfordult már olyan, hogy valamit annak ellenére is megvettél, hogy pontosan tudtad, hogy az adott ruhadarab nem a méreted?

Egy fél számmal kisebb cipő, egy eggyel nagyobb szoknya vagy egy éppen hogy szűk farmer. Mindenkinek vannak ilyen ruhák a szekrényében, hiszen a testünk változik, ez nem is kérdés.

Arról azonban érdemes leszoknod, hogy nem a méreteidnek megfelelően vásárolsz, hiszen az egy számmal kisebb farmer úgyis jó lesz, ha lefogysz.

Motivációnak szuper, de nem túl praktikus, nem igaz?

Tanulság: Ha nincs a kinézett darab a méretedben, akkor ez egy jel, hagyd, hátha legközelebb még jobbat találsz, ami pontosan passzol is rád!

Körülményes darabok Kép forrása: madame.lefigaro.fr

4/5 Körülményes darabok

Szatén, bársony, flitteres, díszes, csipke és társai? Bizony, ezek mind gyönyörűek, főleg, ha te viseled őket, azokban karbantartani már eggyel nehezebb kérdés.

Amikor vásárolsz, próbálj meg hosszútávon gondolkozni és mindig figyeld, hogy mit ír a használati utasítás.

Ha például két zakó között hezitálsz, akkor mindenképp azt vedd meg, amit otthon is tisztán tudsz tartani, hiszen ha minden alkalommal tisztítóba kell hordanod a ruháidat, akkor egy vagyont kell majd költened rá.

Egy-egy darab persze belefér, de mindenképp ésszel!

Tanulság: Mindig gondolkozz és számolj előre, mielőtt megveszel egy-egy extra ruhát, ne hamarkodd el a dolgot!

Last-minute Kép forrása: thefashionmedley.com

5/5 Last-minute

Előfordul, bár nagyon ritka, hogy igazi kincset találsz akkor, amikor időnyomás van rajtad. Az aznapi bulira, a másnapi esküvőre vagy egy közeli fontos alkalomra keresel valami szuper ruhát magadnak.

Minél közelebb van a határidő, annál nagyobb a teher, hogy mi van, ha nem találsz valami olyasmit, amit elképzeltél magadnak.

Ilyenkor mindig meg kell alkudni, vagy nem lesz olyan a ruha, vagy többe kerül, mint amennyit költeni akartál.

Tanulság: Ha igazán megtetszik valami, de nem fér bele a budgetbe, akkor inkább hagyd ott és kérj kölcsön valamit a barátnődtől, olyasmit pedig ne vegyél, amit csak az adott alkalom miatt vásárolnál meg, de már a boltban tudod, hogy többet soha nem fogod viselni!