Amikor a monokróm egyáltalán nem unalmas – Csodás egyszínű szettek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A monokróm összeállításokkal garantáltan nem foghatsz mellé, hiszen ilyenkor az alapszínek vagy teljesen azonosak, vagy nagyon közel állnak egymáshoz. Ha ilyen szettre építesz, akkor időnként megengedhetsz magadnak némi csavart – márpedig ebben az esetben garantáltan nem lesz unalmas a megjelenésed.

Klasszikus fekete

Igaz, nem a legvidámabb összeállítás, de a feketével nem eshetsz túlzásba.

A megfelelő darabok megválogatásával gyakorlatilag bármit elérhetsz: lehet elegáns, kifinomult, laza, sőt maximálisan nőies is.

A feketéhez ráadásul az összes szín passzol, tehát ha végül úgy döntesz, feldobnád valamivel a monokróm szettedet, könnyen megteheted.

Legyen szó élénk árnyalatokról, néhány feltűnő kiegészítőről, vagy éppen a mintákról, a fekete minden szinten szabad kezet ad neked.

Évszaktól függetlenül nyugodtan kísérletezgethetsz vele, bár nyáron természetesen jobban jársz, ha inkább a rövidebb darabokra helyezed a hangsúlyt.

Ősszel aztán szabadjára engedheted a fantáziádat, és akár ilyen merész, vagány összeállítást is kreálhatsz magadnak.

Izgalmas szürke

A fekete után jöhet a szürke, ami a közhiedelemmel ellentétben minden, csak nem unalmas.

Láthatod, könnyű vele nem éppen hétköznapi, különleges szettet összeállítani, és ehhez a legkevésbé sem kell az izgalomról lemondanod.

A szürkének az egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen semleges, mivel félúton találod a fekete és a fehér között, ezzel a két színnel bármikor feldobhatod.

A szürke emellett jól passzol a rózsaszínhez, a sárgához, a kékes, zöldes árnyalatokhoz – és amint láthatod, a bézshez is.

Ahhoz, hogy elegánsan mutass tetőtől talpig szürkében, nagyon alaposan kell megválasztanod az alapdarabokat, tehát ha nem vagy teljes biztos a dolgodban, akkor válassz te is néhány élénk kiegészítőt, akár sálakat, akár bizsukat, táskákat.