Alma alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Stumpf Bea
Írta: ,

Az előző napokban sorra vettük a körte és a homokóra alkat legelőnyösebb outfitjeit, most pedig jöhet az alma alkat! Ha még nem jutottunk el odáig, ami téged a legjobban érdekel, akkor nyugi, még nincs vége a sornak! Az alma alkat legfőbb jellemzői a kerek vállak, a teltebb hasi rész és a formás lábak. Ha magadra ismersz, akkor kattints tovább, hogy megtudd, milyen előnyös nyári szettek a legtökéletesebbek az alakodhoz!

Az alapok Kép forrása: anntaylor.com

Őszintén szólva nem ez a legelőnyösebb testalkat, hiszen nincs olyan szerencséd, hogy minden szett jól áll, de emiatt ne keseredj el, ha tudod, hogy mit érdemes hangsúlyozni és mit kellene inkább eltakarni, akkor csodás szetteket tudsz majd összerakni.

Az alma alkat a legtöbb esetben 40 év körüli nőknél alakul ki, amit sokszor azzal próbálnak ellensúlyozni, hogy minél több réteggel elfedik magukat – ez viszont nem mindig megoldás.

Felsőrészek Kép forrása: gioia.it

Első lépésként, mivel a mellrészedre nagyobb hangsúly kerül majd - éppen azért, hogy a hasi részről elvond a figyelmet – ezért mindenek előtt be kell szerezned a tökéletes melltartót.

Legyen jó a mérete, a fazonja, az anyaga, mutasson jól és persze legyen kényelmes.

Felsők esetén számodra az a legjobb, ha V-kivágású, a mellrész alatt meghúzott, alul lazább fazonokat választasz, hiszen ezekben pont azt emeled ki, ami a testalkatodban a legelőnyösebb.

Arra is érdemes figyelni, hogy a felsőid ne legyenek túl vékony, tapadós anyagúak, hiszen, ha vastagabb, texturáltabb darabokat választasz, akkor nem csak kényelmesebb, de mutatósabb is lesz a szetted.