Alma alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Írta: ,

Az előző napokban sorra vettük a körte és a homokóra alkat legelőnyösebb outfitjeit, most pedig jöhet az alma alkat! Ha még nem jutottunk el odáig, ami téged a legjobban érdekel, akkor nyugi, még nincs vége a sornak! Az alma alkat legfőbb jellemzői a kerek vállak, a teltebb hasi rész és a formás lábak. Ha magadra ismersz, akkor kattints tovább, hogy megtudd, milyen előnyös nyári szettek a legtökéletesebbek az alakodhoz!

Az alapok Kép forrása: anntaylor.com

1/6 Az alapok

Őszintén szólva nem ez a legelőnyösebb testalkat, hiszen nincs olyan szerencséd, hogy minden szett jól áll, de emiatt ne keseredj el, ha tudod, hogy mit érdemes hangsúlyozni és mit kellene inkább eltakarni, akkor csodás szetteket tudsz majd összerakni.

Az alma alkat a legtöbb esetben 40 év körüli nőknél alakul ki, amit sokszor azzal próbálnak ellensúlyozni, hogy minél több réteggel elfedik magukat – ez viszont nem mindig megoldás.

Felsőrészek Kép forrása: gioia.it

2/6 Felsőrészek

Első lépésként, mivel a mellrészedre nagyobb hangsúly kerül majd - éppen azért, hogy a hasi részről elvond a figyelmet – ezért mindenek előtt be kell szerezned a tökéletes melltartót.

Legyen jó a mérete, a fazonja, az anyaga, mutasson jól és persze legyen kényelmes.

Felsők esetén számodra az a legjobb, ha V-kivágású, a mellrész alatt meghúzott, alul lazább fazonokat választasz, hiszen ezekben pont azt emeled ki, ami a testalkatodban a legelőnyösebb.

Arra is érdemes figyelni, hogy a felsőid ne legyenek túl vékony, tapadós anyagúak, hiszen, ha vastagabb, texturáltabb darabokat választasz, akkor nem csak kényelmesebb, de mutatósabb is lesz a szetted.

Mit takarjak felül? Kép forrása: chicnico.com

3/6 Mit takarjak felül?

Ahogy korábban is említettük, a legjobb, ha a hasi részről vesszük el figyelmet, azaz a mellek mellett például a karokra is kerülhet a hangsúly.

Ezt csipke részletekkel vagy nagyobb fodrokkal tudod elérni az ujj résznél, de az is segít, ha hangsúlyos mintás darabokat választasz.

Számodra az a legelőnyösebb, ha a felsőd se nem túl hosszú és nem is rövid, azaz, ha például nadrággal viseled, akkor pont a csípőd vonaláig ér.

Az is jó megoldás, ha aszimmetrikusan végződő felsőt választasz, ez ugyanis egy kis játékosságot kölcsönöz majd az alakodnak.

Nyári ruhák Kép forrása: gioia.it

4/6 Nyári ruhák

Ahogy korábban is említettük, neked szuper jól állnak a mintás ruhadarabok, így, ha nyári szetteket raksz össze fejben vagy a boltban állsz tanácstalanul, akkor azt javasoljuk, hogy légy bátor!

Válassz hangsúlyos virágmintákat, hosszában csíkos vagy romantikus pöttyös darabokat.

Kivágások terén itt is ugyanaz igaz, mint a felsőknél, azaz a legjobb, ha a váll és a mellrészre irányítod a fókuszt, a szűkítés pedig a legelőnyösebb pontodra kell, hogy essen.

Tipp: Jól tudod takarni, amit szeretnél, ha a ruhára felkapsz egy tökéletes szabású, megfelelő méretű farmerdzsekit, amit a melegben a derekadra kötve is viselhetsz.

Mit viselj alul? Kép forrása: glamradar.com

5/6 Mit viselj alul?

Fontos, hogy olyan nadrágot válassz, ami nem túl bő, nem ráncosodik rajtad, így nem tűnsz benne úgy, mintha nagyobb lennél és ha teheted, viselj olyan szabást, aminek nem elöl, hanem oldalt van a cipzárja, ugyanis így még jobban el tudod vonni a figyelmet a hasad környékéről.

Neked jól állnak a magasabb derekú fazonok, hiszen jó alakot csinálnak, ha pedig inkább szoknyát választanál, akkor egy térd fölött végződő ceruzaszoknyát javaslunk.

Ha ehhez egy lengébb topot veszel fel, tökéletes nyári irodaszettet raktál össze, és ami működik, azt érdemes ismételni, nem igaz?

Mit kerülj? Kép forrása: collections.yandex.ru

6/6 Mit kerülj?

A legjobb, ha minden olyan színt és ruhadarabot kerülsz, ami kihangsúlyozza a hasi részed, azaz hagyd a nagy pufi dzsekiket, a túlságosan laza és bő felsőket vagy ruhákat, a bő fazonú nadrágokat, amikben csak nagyobbnak tűnsz majd, mint amilyen valójában vagy.

Jobb, ha kerülöd a magasnyakú felsőket is, illetve a túlságosan feszes darabokat is, és a legjobb, ha kreatívan kombinálod a színeket és az anyagokat, ezzel kontrasztot adva az outfitjeidnek.