Alapvető öltözködési szabályok állásinterjúra

Kovács Andrea
Írta: ,
Alapvető öltözködési szabályok állásinterjúra

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ember életében az állásinterjúk. Ami pedig még meghatározóbb lett, az a külsőségek összjátéka, hiszen már magából az öltözékedből eldöntheti a munkáltató, hogy téged akar-e alkalmazni.

Első benyomás

Akár csak az élet számos területén, az állásinterjún is meghatározó az első benyomás. Az első benyomás a leghatározóbb és általában a külsőségek alapján ítélik meg, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen öltözetet választasz.
Ha túl vagy az első mustrán és kialakítottak rólad egy véleményt, onnantól kezdve már nagyon nehéz változtatni ezen, tehát mindenképpen ügyelj arra, hogy pozitív benyomást kelts az öltözeteddel.

Visszafogottság

Az állásinterjún mindenképpen a visszafogott stílus ajánlott még a nyári időszakban is, amikor persze nagy a kísértés, hogy a rövidebb szoknyát és a kivágottabb felsőt vegyük fel.
Itt a személyiségünket és a tudásunkat kell eladnunk, éppen ezért egyáltalán nem szabad hangsúlyoznunk az egyéb adottságainkat, már csak azért sem, mert ezeket egy visszafogottabb ruházatban is hamar észreveszik.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!