Harang, nyalóka, tekebábu? 8 alaktípus a megszokottakon túl

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Homokóra, körte, alma, téglalap. Ismerősen hangzanak ezek az alaktípusok, de sehogy sem tudod magad besorolni közéjük? Akkor lehet, hogy nem is ide tartozol. Képzeld, ezen a négy kategórián kívül jóval több van, hiszen ahogy minden mást, a női testet sem lehet ilyen szűk keretek közé szorítani. Ha kíváncsi vagy, te melyikbe tartozol igazából, és pontosan milyen ruhadarab áll jól Neked, lapozd át cikkünket, hogy megtudd melyik még az a nyolc alaktípus.

Harang

Ez a típus keskeny vállal, széles derékkal és csípővel valamint kicsit vastagabb combokkal lett megáldva.

Válassz olyan ruhadarabokat, amik optikailag szélesítik a vállaidat. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a kámzsa nyakú felsők, pulóverek, válltöméses blúzok.

Egy lágyabb esésű vagy egyenes fazonú nadrág pedig remekül eltereli a figyelmet a csípőről, combokról. Legalább egy kis sarok a cipőn rengeteget hosszíthat az alakodon.

Messziről kerüld el viszont a túldíszített szoknyákat és cicanadrágokat, de jegyezd meg a denevérujjú felsők sem a barátaid.

 

Tölcsér

Mivel a felsőtest kicsit szélesebb, és a csípő vékonyabb ennél az alkatnál, ezért a ruhák és a szoknyát szinte csak lógnak rajta. Válassz sportosabb darabokat!

A derékban szűk farmer a legjobb barátod, hiszen segít hangsúlyozni vékony csípődet.

Kecses bokádat pedig ne rejtegesd a világ elől, inkább emeled ki egy különleges sarkú topánnal.