Alacsony vagy? Ezek a ruhák előnyösen fognak rajtad állni

Írta: ,

A legtöbb alacsony lány elégedetlen apró termetével, pedig csupán egyetlen dologra kellene odafigyelni és máris megoldódna a probléma: az öltözködés során olyan ruhadarabokat érdemes választani, amelyek optikailag megnyújtják az alakot. Mi az, amibe érdemes belebújni? Máris eláruljuk, miket szerezz be, ha téged is alacsony termettel áldott meg a sors!

Hordj övet a derekadon, és ne a csípődön! Kép forrása: classygirlswearpearls.com

1/6 Hordj övet a derekadon, és ne a csípődön!

Igazán nőies viselet, ráadásul az alacsony lányok számára kifejezetten előnyös a derékon hordott öv. Ez egy igazán egyszerű, mégis szuper trükk, amivel kissé magasabbá varázsolhatjuk a termetünket.

A derékon viselt övtől nem csak karcsúbbak leszünk, hanem a lábaink is jóval hosszabbnak tűnnek tőle.

Egy jól megválasztott öv bármilyen szettet képes feldobni, és bővebb darabokkal is jól mutat.

Legyen szó vékonyabb vagy vastagabb darabról, a lényeg, hogy ne a csípődön legyen, hanem a derekadon.

Midiszoknyák Kép forrása: carriebradshawlied.com

2/6 Midiszoknyák

Ha elsőre azt gondolnád, a hosszabb szabású midiszoknyák csak magas lányoknak állnak jól, akkor tévedsz! Persze leginkább a térd fölé érő darabok illenek az alacsony termethez, megfelelő választással akár egy midivel is tűnhetsz magasabbnak.

A legjobb, ha egy hosszított derekút veszel fel, és ha elég bátor vagy és nincsenek pluszkilóid, akár egy crop-topot is választhatsz hozzá. Igazán szexi és nőies lesz a végeredmény!

Ha pedig maradnál a szolidabb verziónál, egy laza felsőrész és blézer is remekül mutat a midiszoknyával.

 

Bokacsizma Kép forrása: whowhatwear.co.uk

3/6 Bokacsizma

Lábbelik tekintetében igazán jó választás lehet alacsony lányok számára a bokacsizma. Egyszerűen csodásan fogsz mutatni benne, ha felveszel hozzá egy rövidebb szoknyát vagy ruhát.

A lábaid elképesztően hosszúnak fognak benne tűnni! Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen teljesen lapos, mindenképp legyen egy kis sarka.

Ez ugyanolyan kényelmes, mégis elegánsabb és így maximálisan élvezheted azt a tulajdonságát, hogy magasítja a termetedet.

Platformcipő Kép forrása: cosmopolitan.com

4/6 Platformcipő

Alacsony lányok számára jó választás lehet egy platform cipő, az okot pedig talán mondanunk sem kell: a magas talp magasabb termetet eredményez. Ennek ellenére nem árt óvatosnak lenni, extrém magasított platform cipőt érdemes inkább kerülni.

És ha már a lábbeliknél tartunk, viszonylag hosszú a tiltólista, amely darabok előnytelenek az alacsony termetűek számára. Ilyenek például a gladiátorszandálok, a magasított szárú sneakerek és a szőrös csizmák.

Ezeket semmiképp ne hordd, ha nyújtani szeretnéd alkatodat.

Peplum Kép forrása: mimiikonn.com

5/6 Peplum

Ha alacsony termetű vagy, akkor érdemes a derekad vékonyságát hangsúlyozni, ezzel is nyújthatod az alakodat. Már említettük az öveket, de jó választás lehet például egy peplum is.

Ez a deréktól lefelé bővülő felsőrész igazán nőies és elegáns stílust kölcsönöz a viselőjének.

Mindig válaszd a karcsúsított felsőket, legyen szó egy dzsekiről vagy blézerről, egy ilyennel biztosan nem nyúlsz mellé.

Jó megoldás lehet továbbá egy hosszában csíkozott darab is, amellyel szintén elérhetjük célunkat és magasabbnak tűnhetünk.

Farmerválasztás Kép forrása: fashionjackson.com

6/6 Farmerválasztás

És akkor térjünk ki a végén egy nagyon fontos dologra, a nadrág választásra! Ahogyan azt már a szoknyáknál írtuk, érdemes egy magasított derekú darabot választanod, ezzel is hosszíthatsz az alkatodon.

Ami pedig a szárát illeti, jól mutathatnak rajtad a rövidebb, boka fölött végződő nadrágok, ehhez remekül illik például az előbb említett bokacsizma is.

Jó választás lehet továbbá egy fiús szabású, úgynevezett boyfriend nadrág, ügyelj arra, hogy ez se legyen túlságosan hosszú.