A legszebb táskák 2015 tavaszára

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A jövő évi előrejelzések szerint a táskadivat egyáltalán nem mellőzi a megszokott és az újragondolt színeket, az innovatív textúrákat, vagy éppen a frissen felelevenített formákat. Az biztos, hogy a 2015-ös év tavasza is a táskaimádók egyik kedvenc szezonja lesz.

Felakasztható változatok

Már az idei trendben is nagy szerep jutott azoknak a fazonoknak, amiket kifejezetten a testen átvezethető szabásvonallal készítettek. Ezek a darabok nem csupán az egyik legkényelmesebb viseletet jelölik, hanem a következő évben abszolút divatosnak is bizonyulnak.

A trend leginkább az 1970-es éveket eleveníti fel, amikor ez a fazon számított a legközkedveltebb megoldásnak – sanszos, hogy tavasszal sem lesz ez másként.

A meglehetősen retrósra sikerül darabok mellett sok lesz a modern változat is, a mostanság megszokott laposabb, téglalapformát helyenként felváltja a klasszikus kézitáska és a kisebb-nagyobb rombuszforma. Ennek köszönhetően annak sem lesz nehéz dolga, aki szeretne sok holmit magával cipelni.

A képen: Emilio Pucci tavasz/nyár 2015

Klasszikus kézitáskák

A retróról már volt szó, ugyanis az az igazság, hogy különösképpen nagyot és újat nem könnyű mutatni a táskák világában sem. Talán éppen ez az oka annak, hogy a klasszikus kézitáskák ismét előtérbe kerültek, sok esetben a lehető legletisztultabb formában.

A gyakran egészen miniatűr pántrésszel ellátott táskákat lehetetlen a vállakra felakasztani, bár természetesen akadnak olyan kivitelezések, amik megengedi ezt az opciót.

Ugyanakkor kétségtelenül nagy népszerűségnek örvendenek a nem éppen legkényelmesebb, ám szerfelett divatos, hagyományosnak éppenséggel nem mondható kézitáskák. Ezek már előrevetítik az aktuálisan még újdonságnak számító, bár már tavaly is a divatban helyet kapó vödörtáskákat.

A képen: Aigner tavasz/nyár 2015