A legszebb szettek fontos karácsonyi alkalmakra

Írta: ,

Az ünnepi időszakban akadnak olyan tipikus programok, amikre a legtöbben szánunk időt és energiát, hiszen ezektől lesz igazán különleges és emlékezetes ez az egy-két hét. Lássuk most a legszebb összeállításokat az igazán fontos karácsonyi eseményekre!

Szenteste

1/5 Szenteste

Mivel is kezdhetnénk a sort, ha nem a szentestével? Ez a karácsonyi időszak csúcspontja, a legtöbben új ruhát szereznek be, de legalábbis igyekeznek kellőképpen csinosan várni a nagy eseményt.

Való igaz, az egyik legjobb választás az egyberuha viselése, amit kinti program esetén mindenképpen vastagabb harisnyával célszerű párosítani. Ugyanez igaz a derékszabású szoknya és a csinos blúz kettősére, ami manapság szintén az egyik legideálisabb, alkalmi szettnek bizonyul. 

A nadrágpártiak maradjanak az elegánsabb fazonú, anyagú és színű változatok mellett, amikhez szintén különleges blúz és magas sarkú dukál. A szolidabb összeállítást mindenképpen dobd fel csillogó kiegészítőkkel, és ha elmentek otthonról, a borítéktáskáról se feledkezz meg.

Rokonlátogatás

2/5 Rokonlátogatás

A rokonlátogatást illetően azt kell figyelembe venned, mennyit fogsz a szabad levegőn tölteni, valamint milyen körülmények között töltitek az alkalmat.

Bár mindenképpen ildomos inkább a csinos szett mellett voksolnod, ha aránylag sokat kell gyalogolni, vagy egész végig gyerkőcökkel fogsz játszani, akkor a kényelmet is feltétlenül vedd figyelembe.

Egy telitalpú bokacsizma, egy csinos, de a komfortérzetet biztosító, fekete skinny nadrág például remek választás lehet bármilyen csinos inghez, blúzhoz. 

Hasonlóan kényelmes viseletet biztosít a vastagabb cicanadrág és a hátul hosszított felső, vagy a tunika kettőse, amihez viselhetsz akár lábszármelegítőt, vagy hosszúszárú csizmát is.

 • Cicanadrág: H&M, 3 990 Ft 
 • Tunika: F&F, 3 990 Ft 
 • Csizma: CCC, 9 990 Ft 
 • Táska: Tally Weijl, 12 000 Ft 
 • Karkötők: Mango, 4 000 Ft 
Karácsonyi vásár

3/5 Karácsonyi vásár

A karácsonyi vásár szintén kihagyhatatlan része az ünnepi szezonnak, nem is sokan mondanak nemet a kínálkozó lehetőségekre.

Minden nagyvárosban találunk vásárokat, nem egy család vándorol néhány napra külföldre, hogy még nagyobb volumenű és számára különlegesebb látványban legyen része.

Akár a közvetlen közeledben, akár jóval távolabb szánsz időt a karácsonyi vásárra, az biztos, hogy érdemes melegen öltöznöd. Nyugodtan maradj a kényelmesen nőies szettnél, válassz egy vastagabb famert bélelt, lapos talpú csizmával és a téli kabátodat is ideje elővenned. 

Mindenképpen a réteges öltözködés mellett voksolj, hiszen ha beültök valahova, nem árt, ha le tudod venni a pulóveredet, blézeredet.

 • Farmer: F&F, 6 500 Ft 
 • Pulóver: H&M, 5 990 Ft 
 • Kabát: Esprit, 39 000 Ft 
 • Csizma: Deichmann, 7 490 Ft 
Otthoni ejtőzés

4/5 Otthoni ejtőzés

Talán ezt várjuk a leginkább az ünnepek során: a kényelmes, otthonülős, laza napokat.

Ha édes kettesben vagytok, akkor feltétlenül használjátok ki a lehetőséget az egész napos pihenésre, örömmel fogtok emlékezni ezekre a pillanatokra.

Persze családban is érdemes ünnepi szettet felölteni, hiszen ez nem feltétlenül megy a kényelem rovására.

Válassz egy feszes cicanadrágot, a benti hőmérsékletnek megfelelően társíts hozzá norvégmintás, vagy más, karácsonyi témájú, oversized pulóvert, pólót.

Érdemes a hangulathoz passzoló, vastag zokni, mamusz mellett döntened, de felkaphatsz egy sálat is, így még tovább fokozhatod az ünnepi hatást. Ez a bohókás szett tökéletesen karácsonyi, dacára annak, hogy rendkívül kényelmes.

 • Cicanadrág: H&M, 3 490 Ft 
 • Pulóver: F&F, 6 500 Ft 
 • Zokni: H&M
 • Fülbevalók (5 pár): Accessorize, 2 100 Ft 
Havas szórakozás

5/5 Havas szórakozás

Amennyiben szerencsénk lesz, idén végre jut egy kis hó az ország jelentős részébe, így aztán hódolhatunk a különféle téli sportoknak, játékoknak. Hogyan öltözz fel ezekhez a programokhoz?

A sportoláshoz mindenképpen anorákot és védőfelszerelést válassz, de persze ahhoz, hogy lecsússz egy lankán a szánkóval, még nem kell bukósisakba bújnod.

Ezekhez az alkalmakhoz ne hagyatkozz kifejezetten a divatra, az a lényeg, hogy meleg, lehetőleg vízhatlan felszerelésed legyen, amit rá tudsz venni a farmeredre, pulcsidra. 

A korcsolyázáshoz, kiránduláshoz már ideális viselet a korábban is említett, kényelmes öltözék, de ha hóembert építetek, hóban gázoltok, akkor inkább a réteges, meleg összeállításra voksolj.

 • Nadrág: Orsay, 9 000 Ft 
 • Csizma: Esprit, 18 000 Ft 
 • Pulóver: H&M, 5 990 Ft 
 • Kabát: s.Oliver, 45 000 Ft