A bőrdzseki öltöztet! Hogyan viselhetjük?

Cseh Éva
Írta: ,
A bőrdzseki öltöztet! Hogyan viselhetjük?

Ha tavasz, akkor réteges öltözködés. Mi más lehetne jobb megoldás ilyenkor egy vagány bőrdzsekinél? Találkozhatunk műbőr és bőr változataival feketében, pasztellszínekben, de még élénkebb árnyalatokban is. Rendkívül praktikus viseletet jelent az átmeneti évszakokban, és ráadásul egy csapásra stílusossá teheti megjelenésünket. 

Könnyedén variálható, ezért a sportosabb, az elegánsabb és a sportosan elegáns stílusoknak is jó barátja. Érdemes tehát beújítani egy ilyen tuti darabot.

Viseld sportosan!

Ez az egyébként klasszikus alapdarab jól megfér a sportosabb, lazább pólókkal és topokkal is. Nyugodtan húzzunk hozzá farmert, esetleg egy most nagyon divatos ejtett ülepű nadrágot, és máris kész a stílusos outfit. Ehhez választhatunk egy a szetthez passzoló sportcipőt, tornacipőt, vagy valamilyen kényelmes és sportosabb lábbelit.

A bőrdzseki öltöztet 1.kép: sportos.

Viseld elegánsan!

Nekem nagy kedvencem a bőrdzseki és az elegáns fehér ing kombinációja. Egyszerre sugall eleganciát, határozottságot és közben nagyon vagány és kifinomultan merész is egyben. Természetesen az elegáns hatás nem csak a fehér inggel érhető el, hanem akár egy könnyű, színes blúzzal, vagy akár egy egyszerű toppal.

Ehhez szintén választhatunk egy farmert alsó résznek, de akár egy ceruzaszoknya, vagy kis romantikával megbolondítva és kontrasztba állítva azt a bőrdzseki keménységével egy lágy esésű maxi szoknya, vagy egy könnyű, bő szárú nadrág is tökéletes választást jelenthet.

Cipőt illetően érdemes magassarkúban, vagy a farmeros és maxi szoknya választása esetében egy csinos saruban, balerinában, vagy valamilyen elegánsabb stílusú lábbeliben gondolkodni.

A bőrdzseki öltöztet 2.kép: elegáns

 

Ötvözd a stílusokat!

A farmer után talán a bőrdzseki az egyik legpraktikusabb ruhadarab, ugyanis nagyon sokféle ruhadarabbal társítható, és ha eltérő stílusú ruhadarabbal variáljuk, akkor nagyon különlegessé tehetjük vele az összeállításunkat.

Szuperül mutathat például egy izgalmas overállal, vagy akár egy nőies maxi ruhával is. A merev tartású bőrdzsekit összevariálhatjuk azzal kontrasztos anyagokkal is, így például a csipkével, lágy esésű anyagokkal (muszlin), selyemmel, vagy akár még flitteres, vagy valamilyen hímzéssel, esetleg rátétekkel díszített ruhadarabokkal is.

Egyaránt megfér a romantikus virágmintákkal, és a merész etno mintákkal is, nembeszélve a koponya és halálfejes motívumokról.

A bőrdzseki öltöztet 3.kép ötvözd a stílusokat

 

Természetesen azért érdemes végiggondolni, hogy mivel párosítjuk össze a bőrdzsekinket, nagyon sok mindennel jól mutat, legyünk tehát bátrak és merjünk próbálgatni a stílusokat, de közben óvakodjunk a túlzásoktól is.

Mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy még egy a bőrdzsekink stílusával azonos ruhadarab szerepeljen rajtunk, és az is jó, ha a színe még valahol visszaköszön az öltözetünkben.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba