6 dolog, ami a 90-es években divat volt, és újra előveheted

Írta: ,

Sosem érdemes ruhákat kidobni, hiszen a divat mindig ismétli önmagát – csak úgy tűnik, pár évtizedet várnod kell rá. Amikor tini voltál, még a szüleid szuper trapéznadrágjai és bőrkabátjai után nézelődtél a pincében, most pedig a saját gardróbodat túrhatod fel a 90-es évek klasszikus darabjai után. Lássuk, mit érdemes előkeresned!

Kantáros nadrág Kép forrása: bloglovin.com

1/6 Kantáros nadrág

Lehet, hogy sokaknak csak a gondtalan gyerekkort idézik a különböző kantáros nadrágok és szoknyák, amik most újra divatba jöttek, de ha jól kombinálod, mégis  szuper„felnőtt” outfiteket hozhatsz ki belőlük.

Hordhatod akár lehajtott kantárokkal, fesztiválra bikinifelsővel, meleg napokra crop toppal, hűvösebb estékre pedig akár bőrkabáttal.

Neked melyik a kedvenced?

Crop topok Kép forrása: forever21.com

2/6 Crop topok

Ahogy a 90-es évek klipjeiben szerepeltek ezek a szuper hasvillantós pólók, úgy ma szinte már nem tudsz úgy végigmenni az utcán, hogy ne láss belőle valamilyen izgalmas variációt.

A legnépszerűbbek mostanság a halternyakú, a kötött, a bordázott vagy a csipke anyagú crop topok, amiket leginkább magasderekú szoknyákkal, sortokkal hordhatsz.

Te már előkerestél egy régi kedvenceidet vagy inkább egy új szerzemény mellett döntesz majd?

Magas derekú darabok Kép forrása: sosageblog.com

3/6 Magas derekú darabok

Bár a magasderekú nadrágok és szoknyák különböző fazonokban már a 70-es évektől megjelentek a legfontosabb divatikonokon, a 90-es években is aktuálisak voltak.

Persze volt néhány év, amikor a nagymamáink kedvencei, a csípőnadrágok is megjelentek, de ezektől szerencsére gyorsan megszabadultunk.

Ha jól körülnézel, a szekrényedben biztosan találsz egy-két szuper magasderekú hosszúnadrágot, szoknyát vagy rövidnacit, amit már csak a kedvenc felsőddel és egy kényelmes cipővel kell összekombinálnod, és már kész is a legtrendibb outfit.

Platformok Kép forrása: urbanoutfitters.com

4/6 Platformok

Bár a 90-es évek után el sem tudtuk képzelni, hogy valaha még platformos cipőket fogunk hordani, most mégis örülünk az újonnan visszatérő divathullámnak.

Az Allstar Adidas sportcipőkkel karöltve most szinte minden bolt kirakatában szuper platformos cipőket és szandikat találhatsz, de ha vigyáztál rá, akkor akár még a tinikorod kedvenc cipőjét is felújíthatod egy kicsit!

Choker nyakláncok Kép forrása: hustleandhalcyon.com

5/6 Choker nyakláncok

Legtöbbünknek Britney Spears és Christina Augilera klipjeinek képei ugranak be, ha azt mondjuk, choker nyaklánc.

A fiúk által sokszor nem kedvelt, nyakörvnek is csúfolt nyakláncok azonban úgy tűnik, hogy az idei nyár elengedhetetlen kiegészítői közé tartoznak.

Legyen szó egy „klasszikus” műanyag darabról, egy bőr medálos verzióról vagy több nyaklánc összekombinálásáról, ha jól szétnézel, biztos te is találsz belőlük otthon a féltve őrzött kincseid között.

Bomber dzsekik Kép forrása: swaggedbitch.tumblr.com

6/6 Bomber dzsekik

Bár nyár van és ilyenkor hallani sem akarunk a hosszúnadrágokról és a dzsekikről, a kiszámíthatatlan időjárás miatt sajnos néha mégis rákényszerülünk a viselésükre egy-egy hűvösebb estén.

Idén a bőrkabátok mellett a bomber dzsekik is hódítanak, főleg ha egy mintás, egy felvarrókkal teli vagy egy metál darabot választasz.

Ha jól körülnézel a szekrényedben, a régről félrerakott ruhák között, akár még rá is bukkanhatsz egy-egy szuper darabra!