8 ok, amely miatt soha többé nem lenne szabad flipflopot hordanod

Rádi Judit
Írta: ,

El sem tudod képzelni a nyarat a kedvenc flipflop- vagy vietnámi papucsod nélkül? Akkor szedd össze minden bátorságodat, mielőtt tovább olvasol, az orvosszakértők ugyanis ijesztő képet festenek arról, hogy milyen ártalmas lehet ez a lábbeli!

Fölösleges bakteriális, vírusos és gombás fertőzéseknek teszed ki a lábad Kép forrása: shopdailychic.com

Bármikor, amikor a lábad piszokhoz ér (azaz mindig, amikor nyilvános helyen viseled a flipflopodat), jó esély van rá, hogy olyan visszataszító dolgokkal is érintkezik, mint  a leggyakoribb sebfertőzést okozó, gennykeltő baktérium, a Staphylococcus aureus, vagy  más, fekáliából származó kórokozók. 

Ezek persze jó esetben csak irritálják a bőrt a lábadon, de rosszabb esetben akár amputációhoz is vezethetnek az általuk okozott fertőzések. 

Ez utóbbi természetesen a legszerencsétlenebb eset, de mégis előfordulhat, különösen, ha nyílt seb van a lábadon. De vigyázat!

Most ne óriási sérülésekre gondolj, hiszen nyílt sebnek számít már egy piciny vágás is, ami talán fel sem tűnik egy pedikűr után.

Ráadásul nem csak ez jelent rád fokozott veszélyt, ha gyakorlatilag mezítláb közlekedsz az utcán, hanem a különböző gombás megbetegedések és a szemölcs is. 

 

Berepedhet a sarkad Kép forrása: glamradar.com

A vietnámi papucs viselése során a sarkadat egy darab vékony műanyag, jó esetben kaucsuk választja el a földtől, mely nem képes elnyelni azt az erőt, ahogy a lábadat a földhöz csapkodod járás közben.

Ettől aztán sérül, berepedezik a sarkad, amely nagyon fájdalmas lehet különösen sétálás, illetve ácsorgás közben.