6 melltartós praktika, ha extra nagy melled van

Írta: ,

Korábbi cikkünkben olyan egyszerű, mégis nagyszerű melltartós praktikákról írtunk, amik a kismellűeknek szóltak, de persze van a tarsolyunkban néhány trükk a nagymellűek számára is. Ha nagy a melled, akkor tudod, hogy a melltartóvásárlás nem egy kétperces program, sőt vannak olyan fazonok, amikről lehet, hogy teljesen le is kell mondanod! Lássuk a részleteket!

Egy kis támogatás Kép forrása: shop.favorites.com.ua

1/6 Egy kis támogatás

Ha nagy a melled, akkor tudod, hogy a melltartók terén, ahol csak lehet, jól jön a támogatás. Mit jelent ez? Pántok, kosár, anyag és néhány plusz extra.

Az már sokat segít a dologban, ha a kosár alatt még nem ér véget a melltartód, hanem kicsit lejjebb végződik, hiszen így extra támasztékot és rugalmasságot adhat a melltartódnak.

Ezzel a verzióval a súly és a teher is jobban eloszlik, így fent a pántok nem vágnak majd be, a kosarak pedig kevésbé lesznek majd kényelmetlenek!

Kisebb szivacsok Kép forrása: thecurvyfashionista.com

2/6 Kisebb szivacsok

Fazonfüggő, hogy az egyes melltartókba milyen alátámasztás és milyen szivacsok kerülnek, de általánosságban elmondható, hogy ha nagy a melled, akkor a legjobb, ha kisebb szivacsot és inkább nagyobb alátámasztást választasz.

A súlyos szivacsok nem csak nagyobbítják majd az egyébként is nagy melled, de kényelmetlenné és sok esetben túl meleggé is teszik a melleid közötti területet, amire a mindennapokban biztosan nem vágysz majd.

 

Pánt nélküli fazonok? Kép forrása: lanebryant.com

3/6 Pánt nélküli fazonok?

Nyugi, attól mert nagy a melled, még nem kell teljesen lemondanod a pántnélküli melltartókról, így azokról a ruhákról sem, amik csak ezzel mutatnak igazán jól.

Egyrészt választhatsz egy merevítő nélküli pamut csőfazont, ami az elején lévő karcsúsító vonalakkal és a cserélhető belső szivacsokkal igazán kényelmes megoldás lehet.

Ha mégis ragaszkodnál a merevítős fazonokhoz, akkor olyat keress, ahol a melled alatt egy kicsit tovább folytatódik a melltartó, hiszen ez plusz tartást és biztonságot ad majd neked.

A divatos bralette Kép forrása: ebay.co.uk

4/6 A divatos bralette

Nem csak a kismellű lányokon áll jól a mostanában nagyon trendi csipkés bralette, ha nagy a melled, te is találhatsz olyan fazont, amiben jól érzed majd magad.

Szerencsére a bralettekből számos olyan fazont találhatsz, ahol a pántok vastagabbak, mint egy átlagos melltartónál, sőt a mellrésznél is több az anyag, mint, amit általában megszoktunk.

Ez neked extrán jól jön, hiszen hiába a vékony, csipkés anyag, a plusz tartáshoz és a teherelosztáshoz jól jönnek a vastagabb részek. A háromszögfazon és a fél body típusú megoldások a legoptimálisabbak számodra, ezek közül válogass!

Egy kényelmes sportmelltartó Kép forrása: blog.hawaku.com

5/6 Egy kényelmes sportmelltartó

Nem csak a hétköznapokra, de az edzős, sportolós órákra is külön gondolnod kell akkor, amikor nagy a melled és épp melltartót kell vásárolnod.

Ha ugyanis nagy melleid vannak, akkor biztosan nem az első és nem is a második melltartó lesz az, ami tökéletesen mindenhol passzol majd, hiszen itt nem csak a fazon, az anyag, a szabás, de a rugalmasság és a kényelem is kiemelt szempontok.

Számodra a legjobb, ha egy, a két melled között zipzáros vagy középen meghúzott fazont keresel, ez ugyanis jól tart, ami a legaktívabb edzés során is kényelmes lesz majd!

A helyes tárolás Kép forrása: pinterest.com

6/6 A helyes tárolás

Ez minden fehérneműre igaz, de számodra talán extrán is fontos a megfelelő tárolás.

Az már jó, ha olyan anyagú és fazonú melltartót találsz, ami strapabíróbb és időtállóbb, de ebben az esetben is kulcsfontosságú a mosás és a tárolás.

Nem mindig van időd és energiád arra, hogy a fehérneműket külön mosd, ezt megértjük, de a melltartóknál próbálj meg figyelni arra, hogy vagy külön mosd őket a mosógépben egy lágyabb, öblítős programmal vagy egyszerűen csak áztasd be és kézzel mosd ki őket.

Tárolásnál figyelj a merevítőkre és a pántokra, hiszen ezek feszessége és tartóssága a melltartód élettartamát is befolyásolják majd!