6 csodaszép alkalmi szett szentestére

Írta: ,

Szenteste a többség szeretné csodás ruhában ünnepelni a még csodásabb eseményt, és ha időben elkezdesz keresgélni, meg is fogod találni a legalkalmasabb ruhát a célra. Mutatunk néhány lehetőséget, minden stílusra és alkatra!

Csillogásból sosem elég

1/6 Csillogásból sosem elég

Ha már karácsony, akkor a legtöbben szeretjük a csillogást. Ezt a vágyat kiválóan tükrözik az utóbbi trendek, hiszen ismét hódítanak a csillámos, flitteres ruhák, amik tökéletes ünnepi hangulatot kölcsönöznek viselőiknek.

A testhezálló, feltűnő ruhákkal persze nem árt vigyázni, ezek könnyen kövéríthetnek, de ha éppen az a cél, hogy kicsit teltebb legyél, akkor kiváló választásnak bizonyulnak. 

Ennek a ruhának az ünnepélyes hangulatát még tovább emeli a különleges hátkivágás, ami az egyik legjellemzőbb különlegessége az alkalmi megjelenésnek.

Ráadásul kiválóan megtartja az összhangot, mert bár meglehetősen rövid, egyáltalán nem kivágott. Viseld magas sarkúval, de tarts mértéket a kiegészítők terén.

  • Ruha: H&M, 3 990 Ft 
  • Cipő: Deichmann, 7 490 Ft 
  • Borítéktáska: F&F, 6 000 Ft 
  • Fülbevaló: Esprit, 3 000 Ft 
Klasszikusban elegánsan

2/6 Klasszikusban elegánsan

Ha nem szereted a túlságosan feltűnő ruhákat, számodra tökéletes választás egy ejtett fazonú, derékban szűk ruha.

A laza szabás visszafogottá, szoliddá, ám egyúttal elegánssá teszi a megjelenést, a deréköv pedig biztosítja, hogy a nőies vonalak továbbra is a központba maradjanak. 

Egy ilyen ruha bármilyen alkalomra tökéletes választás, ha a színe is olyan egyszerű, mint amilyen a fekete és az arany kettőse, akkor pedig garantáltan nem foghatsz mellé.

A háromnegyedes ujjrész biztosítja, hogy még véletlenül se fázz, ráadásul eltakarja az esetlegesen teltebb felkart.

Ez a ruha mindenkinek homokóraalkatot varázsol, ápol és eltakar, ráadásul vékonyabbnak is mutat, pláne, ha nem felejted el a magas sarkút.

  • Ruha: F&F, 6 900 Ft 
  • Fülbevaló: H&M, 1 290 Ft 
  • Cipő: CCC, 7 190 Ft 
  • Táska: Accessorize, 10 500 Ft 
Csipkében is visszafogottan

3/6 Csipkében is visszafogottan

A csipke az elmúlt szezonok legközkedveltebb, újra visszavezetett alapanyaga. Egyszerűen nem lehet melléfogni vele, a megfelelő szabással társítva minden stílus mellé kiválóan illik.

Természetesen nem hiányozhat a karácsonyi felsorolásból sem, a csipkeruhák a legünnepélyesebb viseletek közé tartoznak. Szerencsére idén igencsak nagy a választék, az egészen kihívó darabokon túl nagyon szolid, visszafogott változatokat is találhatunk a boltok polcain. 

Ez a derékszabású, A-vonalban bővülő ruha például egyáltalán nem túlzás, szolid formában, tökéletesen eltalált hosszal és könyék fölé érő ujjrésszel mutatja meg a csodás alakot. Az itt-ott elrejtett csillogó kövek pedig még tovább emelik a karácsonyi hangulatot.

Nőiesen ünnepélyes a szatén

4/6 Nőiesen ünnepélyes a szatén

A csipkéhez hasonló módon ünnepélyes anyagnak számít a szatén, ami semmihez sem hasonlítható módon idomul viselőjének alkatához. Az esése mindenképpen különleges, egyszerre feszes és könnyedén aláomló, egyszóval kiváló az ünnepi alkalmakhoz.

A szaténruha fényessége mellé általában semmilyen más extra anyag nem szükséges, de ennek a ruhának az ünnepélyességét még tovább emeli a vállrészen található dekoráció. 

A fekete, kövekkel díszített masni nem csupán remek választás a karácsonyi eseményekre, egyúttal azt is megmutatja, milyen árnyalatban kell megválasztanunk a további ruhadarabokat, szolid és kismennyiségű kiegészítőket.

Letisztult lila

5/6 Letisztult lila

Karácsony alkalmával keresve sem találhatnánk szebb színt, mint amit a sötétlila jelent. Ez a szín kiválóan utal az adventi időszakra, de enyhe ridegsége végett a téli szezonhoz is remekül illik.

Idén több tervezőt megihletett, így remekbeszabott darabok közül válogathatunk a boltokban. Amellett, hogy találunk egészen fiatalos és feltűnő változatokat, természetesen az eleganciának is nagy szerep jutott, ami talán jobban is illik egy ilyen fontos alkalomhoz. 

Ez a karcsúsított ruha tökéletes példa erre, ráadásul kiváló választás rohanós anyukáknak. Nem igazán kell a kiegészítők megválasztásával bajlódni, köszönhetően a díszes nyakrésznek.

A ruha mellé elegendő felkapni egy harisnyát, valamint egy csodás cipőt, és már el is készültél.

Élénkpirosban

6/6 Élénkpirosban

A lila visszafogottsága mellett sokkal inkább feltűnőnek, ám nem kevésbé ünnepélyesnek hat egy élénkpiros ruha.

Derékszabásának köszönhetően ugyancsak jótékonyan hat az alkatra, a hossza pedig szintén ideális a legtöbb női alkatot illetően. A piros élénkségét tovább fokozza a csipke, így inkább azoknak ajánlott a viselése, akik nem félnek a középpontban lenni.

Amennyiben ilyen feltűnő ruhát választasz, mindenképpen szolid kiegészítőket és egyszerű színeket társíts hozzá, különben elrontod az egésznek a varázsát. Jöhet a bőrszín, a fekete és a fehér, esetleg az arany, ezüst, de ügyelj rá, hogy semmiképpen se nyomd el a ruhát feltűnő kiegészítőkkel.