5 tipp, hogyan válassz koszorúslány ruhát

Írta: ,

A koszorúslány ruha kiválasztása bizony fontos feladat, ezért érdemes időben elkezdeni foglalkozni vele, hogy megtaláljátok a sokszor különböző ízléseknek és testalkatoknak megfelelő tökéletes darabokat. Legyen elegáns vagy inkább különleges? A választás nem csak az aktuális trendektől függ. Segítünk!

A ruha is dekoráció Kép forrása: new.vk.com

1/5 A ruha is dekoráció

A koszorúslány ruha kiválasztásával mindenképpen érdemes megvárni, hogy eldőljön, milyen dekoráció lesz az esküvőn. A te ruhád épp annyira része lesz a dizájnnak, mint a virágok vagy a szalagok a székszoknyákon.

A másik fontos elem a menyasszony ruhája és a csokra, melyekkel szintén összhangban kell lennie a ruhádnak. Lehet színes, csipkés, elegáns vagy lazább, de semmiképpen sem kihívó.

Ha például a menyasszony csokrában van rózsaszín, a ruhájában pedig csipke, akkor ne válassz rikító vagy szatén ruhát.

Tervezz időben

2/5 Tervezz időben

A ruha kiválasztására érdemes több időt hagyni. Ha többen vagytok, akkor első lépésként kompromisszumot kell kötnötök.

Először a színben és az anyagban egyezzetek meg, mert sok menyasszony nem ragaszkodik az egyforma fazonhoz. Ha kiválasztottátok a ruhát, akkor szintén időigényes ugyanabból beszerezni több darabot és több méretet – ha például varratásra szavaztatok, az több hétbe is telhet.

Tipp: Látogassatok el hazai divattervezőkhöz, ahol ugyanabból a színből és anyagból többféle fazont is megvarrnak, és ha épp nincs méret a kiszemeltetből, akkor biztosan szívesen elkészítik neked a nagy napig. A Nana’s-ban például erre az alkalomra csodálatos darabokra lelhettek.

Ne feledkezz meg az évszakról Kép forrása: swoonedmagazine.com

3/5 Ne feledkezz meg az évszakról

Engedd, hogy a szezon is beleszóljon a választásba.

A gazdag, erős színek – mint például a mély lila, a bordó, a púder és a bézs – jól mennek az őszi és téli esküvőkhöz, miközben a cukorka színek – mint például a sárga, a zöld, a barack vagy a kék – tökéletesek tavaszi és nyári esküvőkre.

Ugyanígy a fazon választásnál is fontos az időjárás, mert a fodros, habos-babos ruhákhoz nem passzol a zakó vagy a kardigán, a nyitott orrú, világos cipőkhöz pedig a harisnyanadrág.

Legyen mindenképpen egy közös elem Kép forrása: stylisticwardrobe.info

4/5 Legyen mindenképpen egy közös elem

Ha nem találtok egyforma ruhát, vagy épp nem ezen van a hangsúly, akkor is tudtok valami közös darabbal kedveskedni a menyasszonynak.

Ha romantikus a dizájn, akkor viselhettek egyforma virágkoszorút a hajatokba fonva, vagy akár készíthettek csuklódíszt ugyanolyan virágokból, mint a menyasszony csokra.

A cipő nem lehet az ellenséged Kép forrása: pineasy.net

5/5 A cipő nem lehet az ellenséged

A cipőválasztásnál a legfontosabb a kényelem! Ne feledd, hogy nem egy pár órás rendezvényről van szó, így bírnod kell a strapát.

Természetesen nem mehetsz tornacipőben, de vihetsz magaddal váltócipőket – igen, akár többet is.

Az első legyen olyan, amiben szívesen megjelensz, a második eggyel kényelmesebb, a harmadik pedig a jól bevált bulizós cipőd, ami lehet lapos is – éjfél után neked is szabad a ruhacsere! ;)