5 tipp, hogy minőségi használt ruhákhoz juss

Írta: ,

Szóval eldöntötted, hogy használt cuccokkal szeretnéd gyarapítani a gyűjteményed. Ne tűnjön számodra rejtélyesnek mások „turiképessége”, mert néhány trükk segíthet benne, hogy seperc alatt elméleti profivá képezd magad ezen a téren. De ne feledd: gyakorlat teszi a mestert!

Cserebere-nap

1/5 Cserebere-nap

Hallottál már olyan szuper rendezvényről, ahová meghatározott számú ruhadarabbal és kiegészítővel érkezhetsz, hogy a többi résztvevő jóvoltából ugyanannyi friss szerzeménnyel távozhass?

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő shopping-alternatíva azért nagyszerű, mert a spórolás mellett közösségi élményt is jelent.

Magaddal viheted a családtagjaidat, a barátaidat vagy akár a kolléganőket – garantáltan nem fogtok unatkozni!

Így nem arctalan idegenek holmijaira tehetsz szert, hanem hús-vér emberekkel is találkozhatsz, akik ugyanazzal a céllal jöttek, mint te.

A legütősebb cserebere-napokra ráadásul még nyereményjáték-sorsolás is csalogat, tehát még az is lehet, hogy rád mosolyog Fortuna!

Ismeretségi körből

2/5 Ismeretségi körből

Ha elhatároztad, hogy zöld utat adsz a gardróbodban a használt ruháknak, érdemes elgondolkodnod rajta: van-e olyan ismerősöd, akinek egyezik a tiéddel a mérete és a stílusa?

Amennyiben ugyanis ez a helyzet, gyorsan és zökkenőmentesen újíthatod meg a ruhatáradat, ami különösebb utánajárást sem igényel.

Mivel az eladó is örülni fog, hogy ilyen könnyedén megszabadulhat a megunt gönceitől, valószínűleg jutányos árat szab majd.

A dolog előnye, hogy nagyjából sejtheted, hányszor hordta az illető a szerzeményeidet, illetve mennyire vigyázott rájuk eközben.

A hátrány pedig, hogy ha mégis minőségi gond akad, annak kárát láthatja a kettőtök kapcsolata.

Kezdd megbízható helyen!

3/5 Kezdd megbízható helyen!

Minőségi használt ruhák keresésekor a legelső lépés, hogy megtaláld azokat az üzleteket, ahová a jövőben bármikor be tudsz térni.

A klasszikus, bálás – tehát halmokba rendezett – turkáló valakinek mennyország, míg másnak inkább rémálom.

Ismerd fel a saját igényeidet, és tartsd észben, hogy semmiképpen sem kell alább adnod!

Célszerű olyanoknál érdeklődnöd ilyen helyekről, akikkel napi kapcsolatban állsz, valamint rákeresni a neten, hogy a környékeden ki hova jár.

A legjobb használt cuccok levadászásához kell egyfajta nyitottság, tehát adj egy esélyt, ha rád kacsint egy új turkáló az utcán!

És egy pillanatig se szégyelld, ha olyan helyre tévedsz, ahonnan legszívesebben az első pillanatban kifordulnál – ezer másik lehetőség vár!

Milyen gyakran frissül a készlet?

4/5 Milyen gyakran frissül a készlet?

A kedvenc helyeid kiszemelésekor tartsd szem előtt, milyen gyakran érkezik új szállítmány, és ahhoz igazítsd a legközelebbi látogatást.

A használt ruhák beszerzésének egyik legnagyobb nehézsége az általános mérethiány, hiszen az sem túl gyakori, hogy ugyanabból a holmiból két különböző van.

Egy kicsit olyan ez, mintha a butikok eseténél is jobban a sorsra lennél bízva, hiszen hiába szerelmesedsz bele egy darabba, ha drámai módon más szám vagy betű van a címkéjére írva.

A készletfrissítés utáni érkezéssel azonban a lehető legnagyobb esélyt adod meg magadnak, hogy jobbnál jobb ruhadarabok és kiegészítők közül válogathass.

Minél nagyobb egy hely forgalma, annál gyakrabban rendelnek friss árukat.

Próbáld fel!

5/5 Próbáld fel!

Bár a „turkálás” egyik alapszabálya a gyorsaság, itt is vigyáznod kell, hogy a beszerző körút semmiképpen se legyen pénzkidobás.

Márpedig ha nem próbálod fel a szerzeményeket, csak a pénztárhoz rohansz velük, ez a veszély sajnos fennáll.

Célszerű olyan helyen vásárolnod használtruha-gyűjteményed nagyját, ahol adott a lehetőség a nyugodt próbálgatásra – hiszen ki tudja, hogy az idegen márkák másfajta méretezése miként áll rajtad?

Arról nem is beszélve, hogy az ismertek is okozhatnak meglepetést az anyag vagy a szabás miatt.

A próbálgatás élménye ráadásul hozzájárul a shopping-érzéshez, tehát nem kell szerényebb vásárlási körülményekkel beérned csak azért, mert a pénztárcád éppen ezt engedi meg.

Neked van valami extra praktikád a használt ruhák vásárlását illetően? Oszd meg kommentben!