5 szandál, ami az összes tavaszi, nyári szettedhez passzol majd – lelőhelyekkel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nyakunkon a tavasz és a nyár, lassan, de biztosan előkerülhetnek az átmeneti cipők, és persze a szandálok. Az alábbiakban megmutatjuk, idén milyen különleges fazonok közül válogathatsz, illetve melyek azok a darabok, amik egyaránt passzolnak a nőies, és a sportos, kényelmes öltözékekhez.

Telitalpú szandálok

5 szandál, ami az összes tavaszi, nyári szettedhez passzol majd – lelőhelyekkel

Képek forrása: pinterest, mango.comdeichmann.com / hm.com / ccc.eu

Ha a kényelem és a nőiesség tökéletes párosítását keresed, akkor megtaláltad! Szerencsére a telitalpú szandálok még mindig divatosak maradtak, ráadásul a tervezők a legkülönfélébb formai megoldásokkal örvendeztettek meg minket. Idén vásárolhatsz olyan telitalpú szandálokat, amiknek csupán az orruk zárt, vagy éppen pont ott nyitottak, de a teljesen megszokott szandálformát is beszerezheted, magas talpakkal. Éppúgy trendi a letisztult, egyszerű, nőies forma, mint a merész, rockos fazon. Persze a méreteket illetően is hatalmas a választási lehetőség, a pár centis talpmagasságtól kezdve könnyedén mehetsz tíz centis sarok fölé is – ez a fazon ugyancsak minden szettel jól fog mutatni.

Peep toe szandálok

5 szandál, ami az összes tavaszi, nyári szettedhez passzol majd – lelőhelyekkel

Képek forrása: pinterest, deichmann.com / ecipo.hu / ecipo.hu

Az előző bekezdésben már említettük azokat a szandálokat, amik csak a lábujjak elülső részét engedik láttatni. Nos, ezek a peep toe fazonok. Nem mindenki tudott idáig megbarátkozni velük, ami annak köszönhető, hogy még csak nem régen tértek vissza a divatba, és bizony akadnak köztük meglehetősen otrombának ható darabok is, de vannak, akik pont ezért imádják őket. Bármi is legyen az álláspontod, egy peep toe fazon üdítő változatosságot vihet a ruhatáradba és a megjelenésedbe. Létezik belőlük lapos talpú, tűsarkú fazon, de még papucs is, úgyhogy igazán széles a kínálat. Pontosan ennek köszönhető, hogy a peep toe szandálok nagyon jól tudnak passzolni egy csodás szoknyához éppúgy, mint egy hosszú farmernadrághoz.

Lapos talpú szandálok

5 szandál, ami az összes tavaszi, nyári szettedhez passzol majd – lelőhelyekkel

Képek forrása: pinterest, mango.com / deichmann.com / sportsdirect.com / hm.com

Mindegy, milyen fazonról beszélünk, a lapos talpú szandálokkal, vagy éppen papucsokkal egyszerűen nem foghatsz mellé. Kényelmesek, csajosak, és tökéletesen mutatnak a ruhák, szoknyák, valamint a nadrágok mellett is. Kiválóak akkor is, ha átmeneti öltözékről beszélünk, tehát nem akkora a kánikula, hogy egy rövid ruhába bújj, de annyira azért már meleg van, hogy megengedhesd magadnak a szandált. Ezek a változatok éppúgy tökéletesek a farmer- és térdnadrágokhoz, mint az ejtett ülepű fazonokhoz.

Kényelmi szandálok

5 szandál, ami az összes tavaszi, nyári szettedhez passzol majd – lelőhelyekkel

Képek forrása: pinterest, verlon.hu / ccc.eu / sportsdirect.com / deichmann.com

A lapos talpú szandálokhoz hasonlóan, a kényelmi szandálok is elsősorban a könnyed viselhetőséget szolgálják. Sokat tudsz bennük sétálni, gond nélkül tudsz sietni, ráadásul sportos és nőies fazonban is beszerezheted őket. Annyiban különböznek a hagyományos, lapos talpú szandáloktól, hogy ezeknek puhább, vastagabb a talpuk, illetve a legtöbbjüknek olyan a kialakításuk, hogy kifejezetten alkalmasak legyenek az egész napos, kényelmes viseletre. Nem olyan egyszerű belőlük egyszerre szép és csajos darabokat találni, de azért nem is lehetetlen! Ezek tökéletesen passzolnak a nőies összeállításokhoz, míg a sportosabb, lazább fazonok a farmer-póló, farmer-top párosához illenek a leginkább.

Római szandál

5 szandál, ami az összes tavaszi, nyári szettedhez passzol majd – lelőhelyekkel

Képek forrása: pinterest, deichmann.comotto.huhm.comecipo.hu

Végül, de nem utolsó sorban ki kell emelni az idei kínálatból a római szandálokat, amik ugyancsak egyszerre kényelmesek és divatosak. Leginkább a sarukhoz hasonlítanak, de jellemzőbb rájuk a kidolgozottabb, kacifántosabb megoldás, ami elsősorban a sok-sok pántnak köszönhető. Ugyan idén már nem tartoznak a legnépszerűbb darabok közé, tavaly jóval közkedveltebbnek tűntek, még egyáltalán nem kell száműznöd őket. Már csak azért sem, mert ezek a fazonok is egyaránt nagyszerűen illenek a csajos és a sportos öltözékekhez. Tehát éppúgy felveheted őket egy randira szoknyával, mint egy városi sétára, háromnegyedes farmernadrággal.