5 ruhadarab, amit érdemes használtan beszerezned

Írta: ,

Már gyakorlottan csereberélsz és „turkálsz”, vagy csak mostanában fedezed fel a vásárlás pénztárcabarát és változatos alternatíváját? Mindenképpen hasznos lehet tudnod, mely ruhadarabok számítanak a legnagyobb slágernek ezen a fronton.

Farmernadrág

1/5 Farmernadrág

Az igazán jó anyagból készült, strapabíró farmernadrágok akár évtizedeken keresztül is hűen szolgálják tulajdonosukat.

Ám rendkívül ritka, hogy gazdájuk mérete egyáltalán ne változzon ez idő alatt.

Arról nem is beszélve, hogy sokan próba nélkül vásárolnak farmert, vagy pedig az internetről, esetleg valamilyen katalógusból rendelnek, ahol eleve erre semmi lehetőség nincsen.

A cserebere-napok és a használtruha-üzletek éppen ezért igazi kincsesbányák lehetnek. Márkás, alig hordott farmereket is elcsíphetsz, ráadásul az eredeti ár töredékét kell értük kifizetned.

Ha mindig is szerettél volna egy legendás fazont, ám a pénztárcád eddig megálljt parancsolt, bátran indulj vadászatra – de ne feledd, felpróbálni itt is kötelező a kiszemelt darabot!

Alkalmi ruha

2/5 Alkalmi ruha

Vannak olyan alkalmak, amelyek igazán elegáns megjelenést követelnek, és ciki lenne kétszer ugyanabban mutatkozni – de hát anyagilag ki bírja ezt?

Ha te is azok közé tartozol, akik a legnagyobb sztárokhoz hasonlóan csak egyszer szeretnének ugyanabban a szettben mutatkozni, szűkösebb büdzsével is adott a megvalósítási lehetőség.

Mivel rengetegen gondolkodnak így, mindössze egyszer hordott alkalmi ruhákat tehetsz magadévá a megfelelő helyeken – utána pedig akár tovább is adhatod, ha nem szerettél bele végérvényesen!

A legegyszerűbb kis feketétől kezdve a koktélruhán át a nagyestélyiig gyakorlatilag bármit beszerezhetsz ebben a formában. 

Égig érő magas sarkú

3/5 Égig érő magas sarkú

Mindenkinek akad egy olyan cipője, amit csak akkor vesz fel, ha felhőkarcolókat megszégyenítő lábakat szeretne – mert sétálni ötszáz méternél többet nem nagyon lehet benne.

Anélkül is a birtokodba juthat egy ilyen, hogy sok-sok ezer forintot kellene érte kifizetned.

Mivel a ritkán hordott holmikért nem szívesen ad ki az ember extra összeget, ilyen esetekben különösen megéri a használtak között keresgélned.

Ráadásul az efféle cipellőket senki sem koptatja ronggyá, tehát óriási esély van arra, hogy kifogástalan állapotúval gazdagodj a cserebere-napon vagy a használtruha-boltban.

Sőt, akár többet is beújíthatsz, de ezt csak halkan tesszük hozzá, mert a gyűjtögetés bizony függőséget okozhat…

Felső

4/5 Felső

Ez az a ruhadarab, amiből a legtöbbre van szükség a gardróbodban.

Nem számít, hogy hosszú ujjú, rövid vagy ujjatlan: a legfontosabb, hogy bőven tudj választani minden hőmérsékleti körülményre és alkalomra.

Pont emiatt talán felsőt vásárol az ember a leggyakrabban – és a legkönnyelműbb módon.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy a méretben és a fazonban teljesen biztos voltál, így próba nélkül cipelted a kasszához... otthon pedig kiderült: ez súlyos tévedés volt.

Na, ez mindenkivel megesik, tehát vadonatúj, címkés holmik is várják, hogy új gazdára leljenek a használt ruhák piacán.

Ha még kezdő vagy a csereberélésben vagy a turkálásban, érdemes felsőkkel kezdened a beszerző körutat, mert egyszerűen végiggondolhatod, valójában milyet akarsz.

Miniszoknya

5/5 Miniszoknya

A tér fölé érő szoknya annyiféle hosszban és szabásban létezik, hogy bátran ki merjük jelenteni: bármilyen testalkaton jól mutathat.

Stílusfüggő ugyan, ki milyen gyakran húz ilyet, ám az biztos, hogy akár sok, akár kevés lapul a szekrényedben belőle, újabbaknak is jut még hely.

Megrögzött nadrágosként különösen vonzó perspektíva, hogy jelképes összegért tegyél szert egy miniszoknyára, s megbizonyosodj róla: tényleg fantasztikusan áll neked, ráadásul még kényelmesen is érzed benne magadat.

Ha pedig már gyakorlott minis vagy, egyetlen ellenérv sem jut eszünkbe, miért ne ajándékozhatnád meg magad egy plusz darabbal.

Te milyen ruhadarabokat szeretsz vagy szeretnél beszerezni használtan? Várjuk hozzászólásban!