5 divatbaki nyáron, amit a trendek miatt könnyen elkövetsz

Írta: ,

A különböző divathullámok sokunkat megtéveszthetnek. Lehet, hogy elméletben szeretnénk trendik lenni, ám a kivitelezésnél mégis hiba csúszik a számításba és az adott darab nem is áll rajtunk olyan jól, mint gondoltuk. Hogy idén se kövess el hibát az öltözködésben, olvasd el cikkünket és eláruljuk, milyen divatbakikat nem szabad elkövetni!

1/5 Túl sokat mutatsz magadból

Nyáron, a tikkasztó hőségben rendkívül csábítóak lehetnek azok a ruhadarabok, amelyek szinte alig takarnak valamit. Tény, hogy ilyenkor mindenki igyekszik minél kevesebbet magára venni, de azért érdemes megfontolni, mi az, ami ízléses.

Ügyelj arra, hogy a fehérneműd lehajolva se látszódjon ki a rövidnadrágból, ne hordj túl szűk és kisméretű felsőket, amelyekből kilátszódhatnak az esetleges hurkák, és flip-flopot sem érdemes felvenned, ha irodában dolgozol, mert nem túl elegáns viselet.

Ha az idei nyár egyik trendi darabját választod, a vállnélküli felsőket, figyelj arra, hogy pánt nélküli melltartót hordj alatta. Hidd el, sokkal szexibb és stílusosabb, ha vállat villantasz, mint ha a derekad maradna szabadon.

Túl sok kiegészítő Kép forrása: vogue.com

2/5 Túl sok kiegészítő

A legtöbben imádjuk a színes kiegészítőket, ám gyakran hajlamosak vagyunk túlzásba esni. Nem tudunk választani a gyűjteményünk darabjai közül és inkább többet is magunkra aggatunk, ez pedig hiba.

Nem szabad, hogy úgy érezd, ha csak egy egyszerű fülbevalót teszel fel, akkor túlságosan szerénynek tűnik majd a szetted.

A trükk, hogy jól kell választani. Hidd el, az egyszerűbb, néha sokkal több! Idén egy övtáskával is stílusos lehetsz, de remek választás lehet egy nyakpánt vagy egy nyakba kötött szalag is.

Rossz nadrágválasztás Kép forrása: refinery29.com

3/5 Rossz nadrágválasztás

Idén nyáron reneszánszukat élik a színes mintás nadrágok, ám egyáltalán nem mindegy, hogyan hordod. Érdemes tudnod, hogy ezek a darabok sajnos nem minden testalkaton mutatnak jól.

Ha kisebb minták vannak rajta, akkor lehetséges, hogy vékonyítani fog, de ha méretes minták tarkítják, akkor teltebbnek fog mutatni, mint amilyen valójában vagy.

Ha alacsony a termeted, akkor mindenképp kerüld azokat a nadrágokat, amelyek rövidebbek, háromnegyedes szárúak, mert ezek még jobban összenyomják az alakot.

A csíkozással is légy óvatos: ha hosszanti csíkozású az adott darab, akkor garantáltan nem fogja elrejteni a rajtad lévő esetleges pluszkilókat.

Állatmintás darabok Kép forrása: pamperandcurves.com

4/5 Állatmintás darabok

Talán nincs is olyan év, amikor nyáron ne lepnék el az utcákat az állatmintás ruhák. Természetesen vannak ízléses darabok, ezért nem szeretnénk arra buzdítani, hogy soha ne hordj ilyet, mégis érdemes átgondolnod, illik-e a stílusodhoz az adott kiegészítő vagy ruha.

Legyen szó leopárd- vagy más állatmintáról, harisnyaként felvéve igencsak feltűnő és kihívó hatást kelt, ráadásul még öregíti is a viselőjét.

Ha mindenképp kísérletezni szeretnél, akkor érdemes ruha helyett inkább valamilyen kiegészítőt választanod, egy egyszerű szettel jól mutathat egy krokodil- vagy zebramintás cipő vagy táska, és a bikinik között is találhatunk ízléses mintás darabokat. A lényeg, hogy itt is érvényesül a jól ismert szabály: a kevesebb néha több.

Előnytelen rövidnadrág Kép forrása: nadiaaboulhosn.com

5/5 Előnytelen rövidnadrág

Ha nyár, akkor természetesen ki kell térnünk a rövidnadrágokra is. Ahogyan már az első pontban is említettük, ha szeretnél az ízléses stílusnál maradni, akkor olyan darabokat válassz, amelyek nem mutatnak túl sokat: ez vonatkozik a sortokra is.

Lehet, hogy a hőségben arra vágysz, hogy minél rövidebb legyen rajtad, mielőtt azonban kilépsz az utcára, azért nézd meg magad a tükörben is.

Nem kell, hogy tökéletes alakod legyen hozzá, de ha stílusos szeretnél lenni, a rövidnadrág jó ha combközépig ér.

Jól mutathat a sort crop-toppal is, ám ha van rajtad némi súlyfelesleg, bármilyen divatos szettről van szó, érdemes inkább mást választanod helyette.