5 aggasztó jel, hogy vásárlási mániád van

Stumpf Bea
Írta: ,
5 aggasztó jel, hogy vásárlási mániád van

Kép forrása: nejron/depositphotos.com

Az teljesen természetes, hogy szeretsz vásárolni, szereted az új ruhákat, néha csak azért mész boltok közelébe, hogy a kirakatokat nézegesd vagy levezesd a stresszt, esetleg megjutalmazd magad. Van azonban egy pont, amikor a shoppingolás egy egészségtelen szenvedéllyé válik, amivel foglalkoznod kell. Lássuk, milyen jelek utalnak arra, hogy vásárlási mániád van.

Gyakori az impulzusvásárlás Kép forrása: financialbestlife.com

Feltűnt már, hogy gyakran csak azért mész el vásárolni, mert úgy érzed, hogy nem bírod ki a napot, ha nem veszel magadnak valamit? Ilyenkor igazából mindegy is, hogy mit vásárolsz, csak az érzés hajt, hogy valami újdonságot fogj a kezeidben.

Ilyenkor legtöbbször egy pillanat alatt döntesz és az sem érdekel, hogy valóban szükséged van-e a termékre vagy mennyibe kerül.

Tipp: Mielőtt elindulsz a bevásárlóközpontba, gondold át, hogy mi hiányzik a gardróbodból, és ha már impulzus alapján döntesz, legalább olyan darabok között válogass, aminek később hasznát veszed majd.

Dobozos termékek a szekrényben Kép forrása: financialbestlife.com

Ha veled is többször előfordult már, hogy címkés, dobozos, teljesen új ruhadarabokat találtál a szekrényben, amik még soha nem voltak rajtad, akkor biztos érted a felesleges vásárlás és a túlköltekezés fogalmait.

Ha vásárlási mániád van, akkor ez valószínűleg nem csupán egy-egy ajándékba kapott felső vagy cipő, amit még nem volt alkalmad felvenni, hanem több tucat olyan ruhadarab, amit csak azért vettél meg, mert nem tudtad legyőzni a kísértést, de amint bekerült a kosaradba, többé már nem is érdekelt.

Tipp: Próbáld meg kicsit racionálisabban meghozni a vásárlási döntéseidet és ha már megtörtént a baj, legalább viseld a megvásárolt ruhákat.

Ha utólag rájössz, hogy amit megvettél, mégsem az igazi, akkor vagy vidd vissza vagy ajándékozd, adományozd tovább őket.

 

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra