4 alapdarab, amit érdemes beszerezned kismamaként

Boros Mariann
Írta: ,

Ha az egész ruhatáradat nem is szeretnéd lecserélni várandósságod idejére, néhány alapdarabot variálva igazán változatos, csinos kismama-szetteket kreálhatsz, melyek még kényelmesek is. Megmutatjuk, hogyan!

Kismamafarmer Kép forrása: eonline.com

Bár a kismamafarmerek ára általában elég borsos, mégis érdemes beszerezned legalább egyet, hiszen tényleg sokkal kényelmesebb, mint a sima farmer, a derékvarrása általában egészen lent, a pocakod alatt húzódik, fölötte pedig vagy egy vastag, pocaktartó gumírozott övrész található, vagy pedig az egész hasadat beborító sztreccs anyag.

Ez a ruhadarab remek lehetőséget kínál arra, hogy gömbölyödő hasad ellenére is „hétköznapi” – vagy legalábbis annak tűnő – ruhát hordhass, persze, csak ha igényled. Ha nem akarsz rá sokat költeni, érdemes körülnézned a különböző börzéken, netes fórumokon vagy turkálókban, hiszen egy terhesség alatt általában nem használódik el egy farmer, így jó eséllyel juthatsz akár újszerű, hibátlan darabokhoz is az eredeti ár töredékéért.  

Leggings

A leggings egyébként is egy nagyon hasznos ruhadarab, hiszen számtalan variálási lehetőséget kínál – hordhatod rövidebb vagy hosszabb szoknyával vagy ruhával, rövidnadrággal, tunikával – kismamaként pedig különösen szeretni fogod. Akár egy mezei leggings is megteszi, hiszen ezek a darabok általában sztreccsek, remekül nyúlnak, a kimondottan kismamáknak való leggings pedig a pocakot is takarja, és rugalmasságánál fogva jó hasznát veheted egészen a várandósság végéig, hosszabb aljú felsőkkel, ruhákkal kombinálva.

Nagy valószínűséggel nálad is el fog érkezni az a pont, amikor már a legkényelmesebb kismamafarmer is nyomni, szorítani fog itt-ott (pláne ülő helyzetben), és amennyiben a még hátralévő pocakos időszakra nem akarsz egy újabb, nagyobb méretű nadrágot venni, a leggings akkor is jól jön, pláne, ha vastagabb anyagból készült.