3 irodai divattipp, amivel lehengerlő leszel

Horváth Petra
Írta: ,

Már nem csak a naptár jelzi, hogy átléptünk egy új évszakba, hanem az időjárás is kezd mindinkább ősziesre váltani. Ezzel pedig megkezdődik az örök dilemma, ami oly sokunknak okoz fejtörést ebben az átmeneti időszakban: mennyire öltözzünk rétegesen? Hiszen kora reggel, mikor munkába indulunk, még hűvös van, így szükség van a felsőbb rétegekre, amik viszont gyakran délutánra már csak felesleges terhet jelentenek a karunkon cipelve.

Fokozottan kétségbeejtő a helyzet, ha irodai etikettről van szó, mivel a legtöbb helyen még szigorú szabályozások mondják ki, meddig érhet a szoknya hossza, vagy kivillanhat-e a váll. Persze sokan már magasról tesznek a szabályozásokra, sőt, egyre több hely válik engedékenyebbé, mégis, minél magasabb pozícióban vagyunk, annál fontosabb, hogy megjelenésünkkel eleganciát és kifinomultságot sugározzunk. Most összegyűjtöttem azokat az őszi trendeket, melyek kellő leleményességgel átvihetők az irodai ruhatárba is, így feldobva az unalmas, sallangos megjelenést, de elkerülve a rosszalló pillantásokat.

Fémes anyagok

Az ezüst és a króm évről-évre visszatérni látszik az őszi-téli szezonban, ezúttal azonban egy sokkal fémesebb vonalon, ami inkább a robotikára emlékeztet, mint sem a hulló hópelyhek kacér játékára, vagy a köd komor csendjére.

Ebből kifolyólag pedig sokkal óvatosabban kell bánni ezzel az irányzattal, és alapos mérlegesét követően összeállítani azt a ruhatárat, ahol megjelenik ugyan, de nem dominál túlzott mértékben.

Mindenképpen egy alapdarabot válasszunk a fémes hatásból, ami köré építhetjük az outfit többi részét, ami legyen inkább monokróm és kifinomult, ha nem szeretnénk C3PO-nak tűnni.

Tipp: A legtöbb üzlet kínálatában található fémes kiegészítő és cipő, amikkel nehéz melle lőni, így elsőként ezeket ajánlanám, mielőtt beruháznál egy fémes zakóba vagy szoknyába! Tapasztald ki, hogyan tudod viselni ezt az irányzatot, és mennyire beilleszthető az egyéni stílusodba!

Plüss és szőrme? Inkább gyapjú!

Az eső két irányzat már hosszú évek óta uralja a hűvösebb évszakok irányzatait, ami a fenséges megjelenéstől a közröhej kategóriáig terjed. Sajnos kiforrott stílus hiányába elég könnyedén beleeshetünk az utóbbiba, mivel a plüsst és a szőrmét is lehet túlzásba vinni.

Erre kínál remek megoldást a harmadik alternatíva, ami az irodai megjelenésbe is sokkal könnyedebben ültethető át, ez pedig a gyapjú, ami ma már nem csak kabátként hódít! Ami pedig külön kiemelendő, hogy egyre több színezett változat jelenik meg, így a sallangosabb szürke árnyalatokat is elkerülhetjük, ha szeretnénk.

Tipp: A gyapjú egy rendkívül kényes anyag, ami rendszeres gondoskodást igényel, így kabátból csak akkor érdemes beszerezni, ha tudod tisztíttatni, és tényleg vigyázol rá. Ha még nincs gyapjúból készült ruhadarabod, kezd egy pulóverrel, amit valamivel egyszerűbb mosni, és a felsőbb rétegnek köszönhetően könnyebben védhető is.