A 2019-es ősz legnagyobb trendjei - Mutatjuk a kedvenceinket!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A 2019-es ősz legnagyobb trendjei - Mutatjuk a kedvenceinket!

Bár még csak most érkezett meg az igazi nyár, már javában rövidülnek a nappalok, és szép fokozatosan készülhetünk az őszre – akármennyire is távolinak tűnik ez az időszak. Persze a kifutókon most sincs pihenés, a tervezők és a nagyobb divatházak már felvonultatták modelljeiket, így szép lassan az is kirajzolódik, milyen trendekkel számolhatunk az elkövetkezendő szezonban.

Helló újra 70-es évek!

A retro idén már egyértelműen éreztette a hatását, szinte a komplett ruhatárunkat és a megjelenésünket átjárták a 80-as, 90-es években népszerű trendek. Az idei ősszel még nagyobbat lépünk vissza az időben, és szembesülünk azzal, mi volt trendi a 70-es években, illetve hogyan tudjuk ezeket az irányzatokat majd beültetni a mindennapjainkban.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Mellények, garbók, trapézos nadrágok, méretes gombok, kordbársonyok, hosszú kabátok árasztották el a kifutókat, amik mellett felbukkantak a vastag övek és szinte kiegészítőként a kócos, dauerolt frizurák.

Régi új a patchwork

A 90-es évek trendjei egyértelműen divatosak maradnak még, és mivel a 70-es évek szabadsága is jelen lesz a divatban, nem meglepő módon tért vissza a patchwork a köztudatba. Ugyan a többség ezt a technikát inkább a lakberendezésből ismeri, most egyértelműen népszerűnek bizonyulnak azok a ruhák, kabátok, amik több, lehetőleg egymástól eltérő mintájú darabból lettek elkészítve.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A patchwork-öt illetően a tervezők nem csak a mintákat kombinálták előszeretettel egymással, hanem a klasszikus négyzetformáktól is elvonatkoztattak, és szívesen választották a téglalapokat, a csíkokat.

Nemtelen trendek

A gender téma most egyértelműen ott lebeg a köztudatban, várható volt, hogy a trendekben is megjelenik majd. Az más kérdés, mennyire jut osztatlan szerephez, de már idén is hódítottak olyan alapdarabok, amiket éppúgy felvehettek a nők és a férfiak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ez az őszi-téli szezonban még inkább kiéleződik, és a nemsemleges ruhák, cipők, valamint kiegészítők egyértelműen előtérbe kerülnek. A női divatot illetően ez elsősorban egy felelevenített irányzat újragondolása, hiszen a maszkulin stílus már korábban is hódított. Ami biztos, hogy rengeteg uniszex ruhával tudjuk majd megtölteni a gardróbunkat és ennek köszönhetően változatosabbá tehetjük a megjelenésünket.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!