A 2018-as szuper sikk kiegészítő: így hordjuk idén nyáron a kalapot

Írta: ,

A kalap a meleg évszakban is képes rendkívüli módon feldobni a szettedet, legyen szó egy dolgos hétköznapról vagy akár egy hétvégi fesztivál outfitről. Amellett hogy öltöztet, még védelmet is nyújt: megóv a napszúrástól, és arcod érzékeny bőrének is árnyékot nyújt. Mutatunk most néhány módot, ahogy idén érdemes viselned a kalapodat. Ha pedig még nem szereztél be egyet sem, talán most fogsz!

1/6 A fesztiválkedvenc

A közepes karimájú szalmakalap egy fekete vagy fehér szalaggal kiemelve igazi fesztiváltrend, amit érdemes beszereznie mindenkinek, aki a nyarat ilyen eseményeken tölti.

Ezt a kalapot érdemes egy vagy két fonott copffal viselned, így lesz igazán divatos! A mi kedvencünk a két copfos megoldás, ahol a két hajtincsedet először egyszerű, szoros copfba kell kötnöd a tarkódnál, majd egy kicsit lejjebb még egy hajgumival megkötöd ezeket.

Ezeken a kisebb részeken fordítsd át a copfokat úgy, hogy a közepüknél széthúzod picit a hajad, majd igazgasd el. Válassz le a copfokból addig egy-egy ilyen kis részt, amíg el nem fogynak.

2/6 Bohém felfedező

Nyaranta a hippis, bohó stílus mindig egy picit előtérbe kerül, amit feltehetőleg szintén a fesztiválkultusz virágzásának számlájára írhatunk.

Ha te is ezt a stílust érzed közel magadhoz, érdemes beszerezned egy hasonló kalapot, ami leginkább egy sivatagi felfedezőt juttat az eszünkbe vagy egy dzsungeltúrát.

A barna vagy a teve színű változat a legjobb, amely szinte minden hajszínhez passzol.

Hagyd a hajad levegőn megszáradni, esetleg lágy, kócos hullámokat süthetsz bele, majd egyszerűen vedd fel a kalapot a kedvenc napszemüveged kíséretében.

3/6 Városi szavanna

Nem csak a dzsungel-expedíciós, hanem a szavannai viseletet megidéző kalapok is léteznek: ezek picit keményebb anyagból készülnek, mint a megszokott szalmakalapok, gyakori például a bambuszból szőtt fejfedő köztük.

Ha beszerzel egy ilyen verziót, azt bátran párosíthatod a kedvenc kantáros darabjaiddal, virágmintás ruhákkal, de akár a legegyszerűbb és legkényelmesebb pamut vagy lenvászon ingeddel is.

4/6 Az igazi csajos darab

A kalapok között nincsenek nőiesebb darabok, mint a hatalmas karimájú fejfedők.

Ezek készülhetnek bármilyen anyagból, akármilyen színben, dekoráció nélkül vagy szalagokkal, virágokkal tűzdelve.

Ha ilyen kalapod van, készítsd elő a kedvenc ruháidat és a legkényelmesebb magassarkú szandálokat, hiszen ezek passzolnak hozzá a legjobban.

Egy napszemüveg és egy csinos táska, és már indulhatsz is!

5/6 A kontyos megoldás

Kalapot szerencsére nem csak kibontott hajjal viselhetünk – a legnagyobb hőségben meg is sülnénk így.

A konty az egyik legjobb frizura, ha kalapot viselsz: érdemes a tarkódnál, a kalap alatt megkötnöd, akár középen, akár valamelyik oldalra csúsztatva.

Egy csattal vagy gumival rögzítheted, de ha stabil, akkor elég akár a kalap alá szorítanod.

Elől hagyj szabadon néhány tincset az arcodba lógni, így igazán sikkes lesz a megjelenésed.

6/6 A sportos

Ha a kalap nem igazán a te világod, egy klassz, csajos baseball sapkát is beszerezhetsz akár magadnak.

Ezt hordhatod kiengedett hajjal, laza hullámokkal, tarkón kötött konttyal vagy copffal, de akár a sapkán is átbújtathatod a lófarkadat.

Hidd el, a tűző napon az egyik legnagyobb áldás egy ilyen sapi!