2015 legdivatosabb kiegészítő irányzatai

Zabolai Margit
Írta: ,

Az idei divat olyannyira színes és változatos a kiegészítők terén, mint talán soha korábban. Rettentően nehéz néhány árnyalatot, anyagot, mintát vagy akár stílust kiemelni, tekintve a hatalmas és rendkívül sokrétű kínálatot. 

Az ásványokat, köveket tekintve meglehetősen régi divathoz nyúlhatunk vissza, hiszen a kagylókon, fákon túl ezek lehettek az első olyan természetes alapanyagok, amiket elődeink ékszerek gyanánt megformáltak és felhasználtak. 

Az idei trendben ismét felelevenedik ez az irányzat, a kifutókat illetően meglehetősen feltűnő formában.

Több modell nyakában akár tíz centis, rusztikus hatású medálokat pillanthattunk meg, amiket sok esetben láncokkal, gyöngyökkel, különleges csomózási technikákkal dobtak fel a tervezők.

A nyakláncok egytől egyig hosszan alálógtak, egyes esetekben rendkívül elegáns kivitelezési stílust, máskor egészen durva formai és színbeli megjelenést öltöttek magukra.

Úgy tűnik, az idei trend igen jelentősrészt a gyökerekhez nyúl vissza, a korábban említett fa alapanyag ugyanis számtalan helyen feltűnt a kínálatban.

Az elnagyolt, leginkább a megszokott oversized trendre emlékeztető faékszerek minden típusban képviseltették magukat.

Az óriási, fából készült gyöngyök nagyméretű nyakláncokat díszítettek, míg a gondosan megmunkált, egymásra halmozott geometriai formák a csuklókat ékesítették.

A kínálatból nem hiányozhat a fából készült fülbevaló sem, míg a változatosság jegyében sok tervező ezt a természetes alapanyagot más matériákkal ötvözte.

Sok helyen megjelent a fém, az üveg, de az sem számított ritkaságnak, hogy a faanyagot sodronyszerű fonállal dobták fel.