A 4 "ö", amit a legtöbb nő elvár egy tartós kapcsolatban

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
A 4 "ö", amit a legtöbb nő elvár egy tartós kapcsolatban

Kép forrása: Joanna Nix/unsplash.com

Aki nem pusztán alkalmi partnerben, flörtben, vagy kellemes futókalandban gondolkodik, hanem hosszabb távra tervez, az szeretné magát biztonságban tudni a kapcsolatban. Pár dolog szinte állandó igény majdnem minden nőnél, kortól függetlenül.

Önzetlenség

Az önzetlenség az első ö betűs vágy a listánkból. Kezdjük ezzel! Az udvarlás, a hódítás időszakában még azok a pasik is előzékenyen tudnak viselkedni, akik egyébként egyáltalán nem udvariasak. A lovagias viselkedés a becserkészés része is lehet. A gáláns, kedves gesztusok idővel kophatnak, elmaradhatnak, és a meghódított nők ezt nehezen viselik. 

Lehet, veled is előfordult már, hogy valaki az ismerkedés alatt a jobbik, szerethetőbb arcát mutatta, aztán mikor egyre biztosabb lett a dolgában, már nem is volt olyan jószívű. 

Ahhoz, hogy egy pasira hosszabb távon gondolkodva is építhess, nem elég az átmeneti önzetlenség. Alapvető igénye a tartós kapcsolatra vágyó nőknek, hogy a férfi erős bástyakánt álljon a nő mellett és minden esetben tisztelettel bánjon vele. 

Az önző, egoista pasikra nem lehet alapozni. Az önzetlenség alapigény, ne mondj le róla! 

Morgan McDonald/unsplash.com

Önelfogadás

Az önelfogadás egész gyerekkorunktól fontos része a személyiségünk fejlődésének és a saját magunkról kialakított és sugárzott képnek. A megfelelési kényszer nagyon rossz érzés tud lenni. Ha voltál már olyan kapcsolatban, amiben valamiért nem érezted magad kellően értékesnek, szépnek, dögösnek, csábítónak, akkor tudod miről van szó. 

Aki alulpozícionálja magát a szerelmi viszonyában, és maga fölé helyezi imádott párját, az sokat küzdhet a tökéletesedés vágyával. Pedig a szerelemben az a csodálatos, hogy a másikat elfogadod és szereted mindenestül, a bőrhibáival, a zsírpárnáival, a testalkatával.

Ha az önértékelésed nincs rendben egy viszonyban, akkor nem biztos, hogy amellett vagy, aki mellett lenned kell.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv