4 zseniális módszer arra, hogyan rejtsd el a lenőtt körmeidet

Nagy Niki
Írta: ,

A legtöbb manikűrös a kijárási korlátozások miatt már nem fogad vendégeket – azok pedig, akik nem szedették le időben a körmeiket, most elég nagy bajban lehetnek. Az épített és géllakkos körmöket ugyanis otthon nagyon nehéz ápolni anélkül, hogy lereszelnéd róla a lakkot, letépkedni pedig kicsit sem ajánlott a festéket. Az alábbi trükkök segíthetnek, hogy még karanténban is csinosak maradjanak a kezeid.

Lássuk be: a géllakk a világ egyik legkényelmesebb dolga. Elég 3-4 hetente újrarakatni, addig pedig gyönyörűen díszíti a körmeidet, nem kell vele foglalkozni, nem pattog, nem kopik. Csakhogy kijárási korlátozás idején nem túl szerencsés – már akkor nem, ha a manikűrösöd a világjárványra való tekintettel szünetelteti a munkáját.

Sokan előrelátóan leszedették a körmeiket, mielőtt a korlátozásokat bevezették, még többen vannak azonban – köztük én is -, akik nem voltak ilyen ügyesek, és most lenőtt körmökkel kell megküzdeniük. Számukra az alábbi tippek életmentők lehetnek – na jó, talán nem életmentők, de körömmentők biztosan. Vigyázat: egy kis kreativitás szükséges!

A legegyszerűbben úgy tudod eltüntetni a lenövést a körmeidről, ha strasszokat és más köveket ragasztasz arra a területre, ahol már látszik az eredeti körmöd.

Ilyeneket bármilyen körömboltban tudsz kapni, sőt, talán még kínai áruházak is árusítják őket.

Minél szebb a kő, annál jobb lesz a végeredmény is – csak arra figyelj, hogy ne csak a festett rész aljáig dolgozz, hanem egy kicsit feljebb is.

Így nem lesz annyira egyértelmű, hogy a lenövést akarod eltakarni.

Ezt is körömüzletekben kaphatsz, de ugyanúgy előfordulhat, hogy nagyobb kínai áruházakban is árulnak.

Ha igazán szép eredményt szeretnél, akkor a fólia színéhez hasonló árnyalattal kened be a lenőtt részt, és utána teszed csak fel a díszítőelemet.

Ugyanaz vonatkozik erre is, mint a kövekre: egy kicsit mindig dolgozz feljebb, hogy ne legyen annyira feltűnő, mit akarsz elérni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba