Visszafogott manikűr inspirációk gél lakkból

Boros Mariann
Írta: ,

A gél lakk igazán remek és hasznos találmány, mely műköröm építése nélkül hosszantartó, csillogó hatást biztosít körmeidnek. Az így készített manikűrnek pedig nem feltétlen kell extra feltűnőnek és hivalkodónak lennie, egészen egyszerű, visszafogott hatás is elérhető a technikával. Ha manikűrödet illetően te is a kevesebb néha több elvét követed, cikkünkben remek inspirációkra lelhetsz.

Ezüstös csillogás Kép forrása: blog.lulus.com

A nude árnyalat önmagában is csodásan mutat a maga visszafogottságával, ám ha szeretnél bele egy kis pluszt vinni, könnyedén különlegessé teheted, a körmeiden keresztben vagy hosszában futó ezüstös csíkkal.

Kérd ezt az egyszerű, mégis vagány dizájnt a körmödnél, vagy akár készítsd el otthon. Miután kilakkoztad körmeidet a testszínű lakkal, várd meg, hogy megszáradjanak, majd óvatosan, a körömágyadtól középen indítva húzd meg az ezüstös csíkot, ha keresztbe szeretnéd, akkor a körmöd oldalának közepétől indíts – remekül mutatnak ujjanként váltogatva a vízszintes és hosszanti csíkok.

Ha biztosra akarsz menni, hogy egyenes legyen a csík, festés helyett ragaszthatsz is kész szalagot a körmödre. Hogy minél tartósabb legyen, átlátszó lakkal is kend át az egészet.

Lila-türkiz ombre Kép forrása: imgarcade.com

Nem csupán a frizurán mutat jól ez az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, úgynevezett ombre technika, mely lényegében a két különböző színű lakk, a köröm felénél való összefolyatását jelenti.

A színátmenetes lakk akár az egészen rövid körmökön is remekül fest, és bár lehet igazán hivalkodó is, ha olyan pasztellszíneket párosítasz össze, mint ez a halvány tónusú lila és a türkiz, igazán harmonikus lesz az eredmény.