Üvegköröm, a legújabb trend – Mi ez, és mit kell tudni róla?

Zabolai Margit
Írta: ,
Üvegköröm, a legújabb trend – Mi ez, és mit kell tudni róla?

Kép forrása: refinery29.com, Instagram: @adorefashionsa, wavygirlhairstyles.com

A törött üveg és a köröm első hallásra nem tűnik túl kellemes párosításnak, de várj csak, amíg meglátod a legújabb trendet! A törött üveg hatást keltő manikűr ugyanis a legújabb őrület, és mi sem tudunk betelni vele.

Egyszerű alap, sokféle variáció

A törött üvegre emlékeztető manikűr Dél-Koreából indult hódító útjára, és az Instagramnak meg a Pinterestnek köszönhetően gyorsan népszerű lett mindenhol. Sokféle változat és kivitelezés létezik, de a klasszikus modell elkészítése elég egyszerű, ha beszerzed a megfelelő glittert. Ehhez érdemes manikűrös szakboltokban szétnézni, itt árulják kis tégelyekben a körömre applikálható, csillogó kis lapkákat, amik aztán egymás mellé helyezve olyan hatást keltenek majd, mintha törött üveg borítaná a körmeidet.

Ebben a videóban meg is nézheted, hogyan készülnek a körmök, de tényleg sokkal egyszerűbb az eljárás, mint amilyennek a végeredmény tűnik: vigyél fel egy színes lakkot, várj, amíg megszárad, kenj rá egy réteg fedőlakkot, majd ebbe helyezd el a fémesen csillogó kis lapokat. Egy ujjaddal nyomkodd kicsit meg őket, majd vigyél fel még egy réteg fedőlakkot, és már meg is vagy!

Engedd szabadon a fantáziádat!

A törött üveg köröm trend persze sokféleképpen variálható. Ha világosabb színű alaplakkot és világosabb glittert használsz, akkor például kifejezetten elegáns körmeid is lehetnek ezzel a manikűrrel.

 

A fémes trendek jegyében persze nem meglepő, hogy a manikűr elkészítéséhez szükséges glittert arany vagy ezüst színekben is lehet kapni, amit ha geometrikus alakzatba rendezel, már nem is annyira törött üvegre, mint inkább drágakőre emlékeztet majd a körmöd.

 

Ha pedig valami igazán különlegeset szeretnél, akkor készíthetsz negatívot is – a világosabb alapra csak egy sávban vigyél sötétebb lakkot, és erre ragaszd a glittert.

 

Végül pedig, ha a körmeidet egy kicsit még hosszabbra is növeszted, és csak a végükre helyezel az üveghatásból, olyan körmeid lehetnek, mint Lady Gagának az American Horror Story új részeiben. Ez már nálunk is kiakasztotta a menőség-mérőt.

 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján