Tudtad? Így szedheted ki a körömlakk-foltot a ruhádból

Zabolai Margit
Írta: ,
Tudtad? Így szedheted ki a körömlakk-foltot a ruhádból

Mindenkinek megvan a kedvenc manikűrje, a körömlakk azonban nem csak áldás, átok is lehet. Mutatunk néhány trükköt, amit mindenkinek érdemes tudnia a színes folyadékról, hogy ezentúl még jobb barátságban legyen velük.

Így tüntesd el a foltokat!

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a körömlakk a szőnyegre borul, vagy a még nem teljesen megszáradt körmeid belekenődnek a ruhádba. Aggodalomra azonban semmi ok, csak fogj egy körömlakklemosóval jól átitatott vattapamacsot, és kezd el óvatosan ütögetni vele a textíliát. 

Fontos, hogy ne dörzsöld, mert akkor csak még jobban a szálak közé szorítod a festéket! El fog tartani egy darabig, de a lakk végül eltűnik majd, és nyoma sem marad. Ha nagy a baj, egyesek szerint a hajlakk is segít, ezt azonban mindenképpen az anyag egy kevésbé szembetűnő részén próbáld ki először, mert szintén foltot hagyhat!
Javítás

Nem egyszerű dolog nyugton ülni, amíg a körmök teljesen meg nem száradnak. Ha az egyik lakkba mégis belenyúltál, akkor egy fültisztító pálcikát márts lemosóba, és azzal távolítsd el a körömlakkot, így az acetont távol tudod tartani a többi körmödtől, és nem rontod el a többi lakkot is.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!