5+1 trükk, hogy az otthoni manikűröd ne mázolmány legyen

Szirák Viki
Írta: ,

Jelenleg az egészséged érdekében az a legjobb megoldás, ha nem mozdulsz ki otthonról a kötelező köröket leszámítva. Ez pedig azt jelenti, hogy most egy ideig inkább ne menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, és manikűröshöz se. De azért a szépségedért a négy fal között is tehetsz; mutatjuk, hogyan készíthetsz magadnak menő manikűrt teljesen egyedül.

Első lépésként egy körömreszelővel rövidítsd és formázd a kívánt formára a körmöd. Ha szükséges egy bőrvágó ollóval vágd le a köröm töveinél lenőtt bőrt.

Sokan elkövetik azt a hibát egy szimpla körömlakkozásnál, hogy több rétegben is felkenik a festéket. Pedig nem szükséges!

A manikűrösök szerint mindössze három vonás elég ahhoz, hogy szép legyen a körmöd: először a bal oldalon húzd végig az ecsetet, majd a jobbon, végül pedig középen. 

Ennél többre egy egyszerű lakkozás esetén nem lesz szükséged.

Mielőtt a körömlakkhoz nyúlnál, érdemes egy alapréteget felkenned a körmeidhez.

Ez egy átlátszó lakk, amin a „base coat” felirat olvasható, és segít, hogy a manikűröd ne kezdjen el két-három nap után lepattogni.

Ráadásul azért is hasznos, mert megóvja a körmeidet, és segít, hogy ne sárguljanak be a körömlakkoktól.

A fedőréteg szintén fontos, hiszen ez ugyancsak a lepattogzást előzi meg, annyi különbséggel, hogy ez nem tudja a körmeidet megóvni a festékben lévő anyagoktól.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv