Tavaszi köröminspirációk

Írta: ,

Az idei körömtrend inkább kicsit borongósabb, mint várnánk, sokkal divatosabbak a sötét színek, mint az élénk, vidám árnyalatok. Bár utóbbiakra is akad néhány példa, a többség a trendek ellenére is szívesebben nyúl igazán tavaszias tónusok, minták után. Lássuk, miből válogathatsz!

Bájosan natúr

1/5 Bájosan natúr

Ha egyszerre szeretnél divatos, tavaszias és rendkívül nőies körmökre szert tenni, akkor a nude, avagy a natúr tónusokat neked találták ki.

Igazán széles skálán gondolkodhatsz, ha megtetszenek ezek a visszafogott árnyalatok, hiszen a rózsaszínektől kezdve, a barnás, bőrszínű tónusokon át, az egészen halvány, fehérre hajazó színekig hoztak ki új lakkokat, zseléket a gyártók.

Persze, csak kevesen érik be az egyszerű lakkozással, főleg, ha tavaszról van szó.

Szerencsére a nude alapszíneket mindennemű túlzás nélkül is könnyű díszíteni, a végeredmény így rendkívül bájossá, ám messze nem hétköznapivá válhat.


Aktuális trendek: Ez lesz a 2015-ös tavaszi-nyári köröm divat


Akár pöttyökkel, masnikkal, akár arany csillámmal, kristállyal díszíted a kész művet, egész biztosan nem foghatsz mellé.

Élénk és üde színek

2/5 Élénk és üde színek

Dacára annak, mekkora sláger a nude, vagy éppen az olyan borongós tónusok, mint a sötétkék, a fekete, vagy a méregzöld, az élénk, üde színek között is érdemes keresgélni.

A divat ellenére sokan szívesebben választják a vidám, feltűnő, ragyogó színeket, úgy, mint a pinket, a narancssárgát, vagy éppen a pirosat.

Ezeknek az árnyalatoknak az a nagy előnyük, hogy valóban üdítik a megjelenést, és megteremtik az összhangot, főleg, ha ügyelsz rá, hogy a használt színhez valamilyen ruhadarabot (vagy akár rúzst) is társíts.

Az élénk színek lenövése sajnos meglehetősen feltűnő, ezt kiküszöbölendő időnként élhetsz egy idei slágerrel, a natúran hagyott félholdacskával.

Ezzel némileg késleltetheted a manikűrösöd meglátogatását, akár egy hetet is nyerhetsz magadnak.

Virágok minden mennyiségben

3/5 Virágok minden mennyiségben

Ha tavasz, akkor természetesen virágok: minden kétséget kizáróan ezt a mintát kérik a legtöbben a manikűrösüktől a szezonban.

Ez abszolút érthető, hiszen leginkább a frissen nyíló bimbók utalnak a szezon aktualitására.

Szerencsére a választék ebben az esetben is végeláthatatlannak mondható, a háromdimenziós porcelánvirágoknak, a matricáknak, vagy éppen a csodásan megfestett virágoknak köszönhetően hihetetlenül változatos eredményre tehetsz szert.

Teljes körömfestésre, klasszikus francia manikűrre is kérheted, vagy festheted a szirmokat, de érdemes kísérletet tenned a színes francia végekkel is.

Ezek még üdébbé, vidámabbá teszik a megjelenésedet, egyszóval tökéletesek a szezonra. (Ráadásul divatosak is!)

Feltűnő pillangók és katicák

4/5 Feltűnő pillangók és katicák

A virágok mellett a kicsit extrémebb mintákat kedvelő hölgyeknek is kedvez a tavasz. Bájos kivitelezésben meglepő módon jól tud mutatni egy katicabogár, vagy éppen egy pillangó a körmökön.

Persze, a minőségi kivitelezéshez valóban ügyes szakemberre van szükség, de a matricák segítségével jóval egyszerűbb módon, és akár otthon is bezsebelhetjük a vágyott mintákat.

Bár a miniatűr bogárkák jól mutatnak a rövidebb körmökön is, a ténylegesen látványos eredményért ajánlottabb kicsit hosszabb körmöket növeszteni, hiszen a nagyobb felület szebben kiadja az apró részleteket is.

A színeket tekintve lényegében nincs szabály, bár inkább a világos alap (halvány rózsaszínek, vagy sárga, fehér) emelik ki szebben a fekete kontúrokat és a sötétebb mintákat.

Cukorkaszínek

5/5 Cukorkaszínek

Az élénk és üde árnyalatokról már volt szó, de azokat egy az egyben maguk mögé utasítják a feltűnő cukorkaszínek, kiemeltképpen akkor, ha kombináljuk is őket.

Példának okért aligha találnánk a szezon hangulatát jobban visszatükröző megoldást, mint ha az összes körmünket más színűre festjük.

Kicsit vigyázni kell ezzel a kivitelezéssel, ugyanis rendkívül fiatalos és feltűnő a végeredmény, ennélfogva nem mindenkinek, és nem minden élethelyzetben megfelelő választás.

Más a helyzet, ha egyetlen egy cukorkaszínt választasz az összes körmödre, de komolyabb feladat előtt ajánlatos inkább a matt változatok mellett voksolni.

Ezek szerencsére idén még mindig nagyon közkedveltek, úgyhogy garantált az üdítő, mégis különleges végeredmény.