Kevesebb elszíneződés és lepattogás – Praktikák, hogy tartósabb legyen a manikűröd

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az elmúlt hetekben sokkal korábban elszíneződött a manikűröm, mint ahogy azt megszoktam. Már szinte az első hétben észre kellett vennem, hogy nem ragyog annyira, amennyire szokott, úgyhogy egyeztettem a manikűrösömmel – talán valamilyen új terméket kezdett el használni, ami nem bírja a strapát? Erről szó sem volt, de sikerült megfejtenünk az elszíneződés okát, és arra is kitértünk, a leggyakrabban mitől válnak kevésbé tartóssá a manikűrök.

Egy új ruha is okozhatja a galibát

Bármennyire furcsa, egy új ruha gond nélkül elszínezheti a körmeidet, ráadásul ennek a felismerése nem éppen könnyű feladat. Amikor szóba került ez az eshetőség, elsőre elvetettem, mert a francia manikűröm sárgásra színeződött, nekem pedig alig akad a ruhatáramban sárga szín. Ahogy elemeztük az öltözékemet, rá kellett jönnöm, hogy elmúlt hetekben két fekete darabbal bővítettem a készletemet, és már meg is volt a ludas.

A manikűrösöm felvilágosított, hogy a fekete ruhák nagyon könnyen elszínezhetik sárgára a körmöket, és csak akkor kezdenek el ténylegesen feketedni, ha sok idő eltelik két frissítés között.

És hogy mi a megoldás? Bár minden ruhát kimosok viselés előtt, nem árt előáztatni, vagy akár két-három alkalommal betenni a mosógépbe őket, mielőtt felvennénk. Ránézésre a két új fekete nadrágom a legkevésbé sem eresztett a színéből, azonban amikor beáztattam őket, látszott, hogy igenis elszínezik az áztatóvizet, emiatt pedig a manikűrömre is hatással voltak. Sajnos más megoldás nem igazán létezik, az új ruhák esetében érdemes kicsit jobban odafigyelni, különösen akkor, ha a te manikűröd is fehér vagy világos színű.

Használj kesztyűt a takarításhoz

Ha csak kicsit takarítasz otthon, akkor persze nem kell nyakig védőfelszerelésbe bújnod, de ellenkező esetben kifejezetten jót tesz, ha felveszel egy gumikesztyűt. Ezzel egyébként nem csak a manikűrödet véded a külső hatásoktól, hanem a kézbőrödet is kíméled. Ugyanez igaz a mosogatásra, ahol a forró víz, a vegyszerek és a zsíros edények együttesen garantáltan kikezdik a gondosan elkészíttetett manikűrödet.

Bár a mai lakkok, zselék, géllakkok már meglehetősen tartósak, azért ezek az anyagok sem bírnak ki mindent. Márpedig nem várhatunk csodát több hétre attól a fedőlakktól, amit rendszeresen vegyszeres hatások, kémiai oldószerek és egyéb sérülések érnek.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?