Rózsakvarc-manikűr! Gyógyító erő és kifinomultság a körmeiden

Balatoni Dóra
Írta: ,
Rózsakvarc-manikűr! Gyógyító erő és kifinomultság a körmeiden

Kép forrása: reddit.com

Szinte csak kapkodjuk a fejünket, szinte nincs is olyan hónap, amikor ne jelenne meg egy újabb manikűr-trend. A legutóbbit azonban egyszerűen imádjuk! A neve rózsakvarc manikűr, olyan, mintha igazi kristály díszítené a körmeidet. Cikkünkben máris mutatunk róla néhány fotót, amelytől garantáltan kedvet kapsz hozzá, és azt is megtudhatod, hogyan kell elkészíteni. Hidd el, egyáltalán nem bonyolult!

Ez a fantasztikus manikűr nem csak lenyűgöző, még különleges jelentése is van! A rózsakvarc kristálynak az ókori Egyiptomban gyógyító erőt tulajdonítottak, ma pedig a szeretet köveként emlegetik. Úgy tartják, a szépséget jelképezi és elhozza az életünkbe az igaz szerelmet. Ha csak ránézel, kellemes érzés jár át, harmóniát és lelkierőt sugároz. Segít abban, hogy megbocsáss, és ha épp szerelmi bánatod van, a sebeidet és a vérző szívedet is könnyebben begyógyítja.

Így készítsd el otthon

Ezeket a csodás körmöket megkaphatod a manikűröstől, de akár magad is elkészítheted. Bonyolultnak tűnik? Ne aggódj, egyáltalán nem az, csupán egy pici kézügyesség kell hozzá! Fogj egy neked tetsző, rózsaszín árnyalatú lakkot és fesd ki ezzel a körmeidet. Ha ez megvan, egy nagyon vékony ecsettel fehér színnel húzz bele vékony, szabálytalan csíkokat, ereket. A legvégén pedig jöhet rá egy színtelen lakk és máris kész a remekmű!

Ez az a manikűr, amely kifejezetten a visszafogott stílus kedvelőinek kedvence lehet. Nem túl hivalkodó, egyszerűen csak szép. Kissé kislányos, mégis nagyon nőies. Viselőjének elegáns és letisztult stílust kölcsönöz, ha irodában dolgozol vagy épp színházba készülsz este, a rózsakvarc-manikűr remek választás lehet! 

Akkor is remekül mutat, ha mind a 10 körmödet így díszíted, de akkor is csodás lesz, ha csak az egyiket készíted el ilyenre. A többire festhetsz különböző mintákat, de akár szürke, arany vagy sima rózsaszín árnyalatú lakkot választasz hozzá.

Tavaly az év színe volt

Érdekesség, hogy a rózsakvarc a Pantone szerint a 2016-os esztendő egyik színe volt (a derűs kékkel együtt), de úgy látszik, uralkodása még idén is tart, méghozzá manikűr formájában. Állítólag már elindult a lavina: ezt kérik a legtöbben a manikűrösöktől és a hollywoodi sztárok körében is igen nagy népszerűségnek örvend. Bennünket is hamar lenyűgözött, odáig vagyunk ezért a kellemes, lágy színért! Bár sok jót írtunk az év másik manikűrtrendjéről, a gyémántkörmökről, ez legalább olyan szép és különleges.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!