Milyen alapja van a körmödnek? Ezt árulja el a személyiségedről

Kovács Andrea
Írta: ,
Milyen alapja van a körmödnek? Ezt árulja el a személyiségedről

Azt mindenki tudja, hogy a kézfogásunk árulkodik rólunk, de egyes kultúrák szerint a körmök formája, alakja is sokat elmond tulajdonosuk személyiségéről. Ugyan tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a köröm alakja és bizonyos lelki tulajdonságok összefüggésben állnának, érdekes lehet megnézned, a hiedelem szerint a te körmeid mit mondanak el rólad – még az is lehet, hogy néhány állítást igaznak találsz.

Domború körmök

A domború körmök tulajdonosa nem veti meg a földi javakat, jellemzően jó érzéke van az üzlethez, de ha nem vigyáz, könnyen a kapzsiság bűnébe eshet.

Természete kicsit kritikus, egyesek szerint kötekedő, pedig csak szeret tiszta vizet önteni a pohárba, és gyűlöli a kétszínűséget.

Senkivel nem kivételeznek, a legnagyobb kritikát mégis önmaguk felett gyakorolják, és éppen ennek köszönhetik az életben elért sikereiket. Vigyázniuk kell, hogy ne legyenek túl szigorúak magukkal, és ne felejtsék el meglátni a hétköznapi apróságokban rejlő szépséget is.

Rágott körmök

A rágott vagy töredezett körmök valamilyen szorongásra utalnak, tulajdonosuk elfojt valamilyen érzelmet vagy sérelmet, amit talán önmaga előtt is titkol.

Az ilyen emberek lehetnek nagyon sikeresek is, ilyen esetekben azokat a félelmeket, bizonytalanságokat fojtják el magukban, amik céljaik elérésében megakadályozná őket.

Hosszú távon ez semmiképpen sem kifizetődő, ezért fontos, hogy minél előbb felismerjék szorongásuk valódi okát, és megtanulják feloldani azt.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató