Melyik köröm mennyit bír? Válassz alapanyagot a szakértő segítségével!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan tévesen ítélik meg a körömre kerülő anyagok minőségét és tartósságát, ezért csalódottan tapasztalják, hogy a manikűr nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. De vajon mennyit lehet várni a különféle alapanyagoktól? Széles Noémi kézápoló és műkörömépítő árulja el a legfontosabb tudnivalókat a témáról.

A népszerű körömlakk Kép forrása: essie.es

A körömlakkozás a legtöbb nő számára elérhető, sokan választják ezt a lehetőséget akkor, ha nem akarnak manikűröshöz menni.

A kereskedelemben több árkategóriában megtalálhatod ezeket a termékeket, de általában csak 1-4 napig ragyognak – mindez a márkától és a szakszerű használattól függ. Minél hosszabb a körmöd, annál kevésbé lesz tartós a lakkod, hiszen annál többször feszül a napi használat során a felülete.

A két szembetűnő hátránya tehát az, hogy nem megbízhatóan tartós és kevés kivételtől eltekintve hosszú a száradási ideje. Manikűrösként megemlíteném, hogy bár sokan hiszik ennek az ellenkezőjét, valójában nem könnyű szépen lakkozni. Részben ez az oka annak is, hogy egyre többen térnek át a tartósabb megoldásokra.

A gél lakk manapság igazán népszerű, sokan otthon is szívesen használják, aminek a veszélyeiről már korábban írtunk. Sokan a gél lakktól ugyanazt várják el, mint a műkörömtől, pedig a 3-4 hét tartósság itt valójában irreális.

Amellett, hogy nem esztétikus egy ilyen hosszú lenövés a teli színeknél (a hibrid lakkok esetén a francia nem „divat”, a gyártók sem erre fejlesztenek), ezt az anyagot 10-14 napra fejlesztették. Sajnos a gél lakkok világában is tény, hogy a hosszú körömre felvitt anyag nem feltétlenül bírja ki a két hetet, de a valós eredmény függ a felkenéstől, a munkakörtől, illetve a saját köröm minőségétől.

Ha a trendeket nézzük, a gél lakkot nem szokás túldíszíteni, csak minimális dekor jellemző rá. Az alapokat tekintve ez egy letisztult, a természetesség, változatosság híveinek készült körömdíszítési lehetőség.