A lábfürdő csodákra képes: a problémádtól függően ezt tedd a vízbe

Szirák Viki
Írta: ,

Tudtad, hogy egy egyszerű lábfürdőnek rengeteg csodálatos hatása van? Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is segítségedre lehet, attól függően, hogy milyen összetevőket teszel a vízbe. Íme pár szuper tipp, ami olyan problémákon is segíthet, mint a duzzadt láb, elszíneződött köröm vagy a stressz!

Gyakran látod azt, hogy a nap végére teljesen felduzzadnak a lábaid? Erről az tehet, hogy a végtagjaidban nem megfelelő a vérkeringésed, amit váltakozó hőmérsékletű lábfürdővel könnyedén orvosolhatsz.

Két különböző lavórt tölts meg: az egyikbe meleg vizet tegyél, a másikba pedig hidegebbet.

Először körülbelül 10 percig áztasd a lábaidat a forró vízben, majd ha ez letelt, 10-12 percre tedd át őket a hideg vízbe.

Ha letelt az idő, még egyszer jöhet a meleg víz, ám ezúttal 5 percig tartsd benne a lábaidat. A végére észlelni fogod, hogy sokat csökkent a duzzanat.

Nagyon zavar, hogy mire hazaérsz, a lábadnak kellemetlen szaga van?

Erről a szintetikus anyagokból készült zoknik, lábbelik egyaránt tehetnek, és nem is mindig attól függ, hogy egyáltalán izzadnak-e a lábaid.

A lavórba tölts meleg vizet, majd tegyél bele egy meghámozott citromot és egy narancsot, végül pedig adj hozzá 4 csepp borsmentaolajat, 4 csepp teafaolajat, és egy kevés (maximum 2 evőkanálnyi) szódabikarbónát.

Fél órán át áztasd a lábaidat, ez ugyanis elveszi a kellemetlen szagokat, és egyúttal a fájdalmat is csillapítja.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!