9 profi tipp, hogy a körömlakkod ne pattogzódjon le

Fischer Anna
Írta: ,
9 profi tipp, hogy a körömlakkod ne pattogzódjon le

Bizony sokunknak volt már az a rossz tapasztalata, hogy éppen akkor pattogzott le a körömlakk, amikor a legjobban szerettünk volna tökéletes külsővel megjelenni valahol. Biztos módszer sajnos nincs ez ellen, de azért néhány szabályt érdemes betartanunk, hogy a körömlakkunk minél tovább szép maradjon.

Alapozó körömlakk

Fontos, hogy jó minőségű alapozó körömlakkal kezdjünk: ezt vékony rétegben vigyük fel a köröm egész felületére, különösen figyeljünk a szélekre.

Ezek a körömlakkok azzal a céllal készülnek, hogy elősegítsék a fedőlakk hosszabb távú tapadását, vagyis azt, hogy minél tartósabb maradjon a festés.

Ha választani kell, hogy az alapozó, vagy inkább a fedőlakkunk legyen a jobb márkájú, esetleg drágább darab, akkor minden esetben az alapozó lakkra fordítsunk nagyobb figyelmet.

Olajozás

A manikűr teljes száradása után használhatunk kézápoló krémeket, de tudnunk kell, hogy ezek legtöbbször nem biztosítanak teljes körű ápolást a körmöknek.

Ha töredezettek a körmeink, akkor érdemesebb inkább körömolajat beszerezni, ami akár a lakkon keresztül is képes ápolni körmeinket.

Sok esetben a körömlakk lepattogzásának éppen az az oka, hogy a köröm annyira száraz, hogy így a körömlakkal együtt a felső réteg leválik.

A körömolaj használatával ezért körmeink nem csak ápoltabbak lesznek, de a lakk is tartósabb marad rajtuk.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!