Nagy őszi körömlakk körkép – Ezek lesznek a szezon kedvenc színei

Írta: ,
Az új évszakkal új színek is érkeznek a körömlakkos polcokra, nekem pedig ez az egyik titkos szenvedélyem. Hiszen valljuk be, ha a ruhatárunkat nem is cseréjük le minden szezonban, egy-egy új lakk azért belefér, és az ember máris úgy érzi, mintha a kifutókról lépne le a legújabb trendek szerint. Körbenéztem kicsit, hogy megtudjam, körömlakk-fronton mire számíthatunk 2014 őszén, és azt kell hogy mondjam, nem csalódtam, noha olyan árnyalatok is vannak, amiket én például biztosan nem használnék.
JINsoon: Iridescent Emerald Kép forrása: pinterest.com

1/10 JINsoon: Iridescent Emerald

Az irizáló smaragd névre keresztelt körömlakk nekem személyesen az egyik kedvenc árnyalatom azok közül, amikkel a körömlakkmárkák az idén ősszel előrukkoltak. 

Elegáns, mély, gazdag árnyalat, amit egy lazább, hippisebb összeállításhoz éppen úgy el tudok képzelni, mint egy sötétebb, selyem estélyi ruhához. Szerintem ez az árnyalat az új „mindenhez-jó-piros” lehet.
O.P.I.  – Bold Violet Kép forrása: harpersbazaar.com

2/10 O.P.I. – Bold Violet

A most már itthon is beszerezhető O.P.I. körömlakkok fiatalos színeikről ismertek, és a Bold Violet is ebbe a hullámvonalba tartozik.

Nekem kicsit erős ez a kékes-lila árnyalat, de mivel a zöld és a kék is a szezon kedvencei közé tartoznak, azok, akik szeretik a merészebb körömlakkokat, bátran próbálkozzanak meg vele.
Nars – Moody Navy Kép forrása: harpersbazaar.com

3/10 Nars – Moody Navy

A Nars lakkja is a kék vonalat erősíti tovább, a divatos tengerész azonban jóval visszafogottabb, mégis nagyon trendi árnyalat, amit a továbbra is hódító tengerész stílushoz is lehet passzintani, de a bájosabb, elegánsabb vintage ruhákhoz is modern csavar lehet.

RGBxJennifer Fisher – Sheer White Kép forrása: harpersbazaar.com

4/10 RGBxJennifer Fisher – Sheer White

Szinte fehér, de mégis van egy kis gyöngyházfényes ragyogása. Mivel ősszel már érezhető lesz a téli fehérség, a pasztelles színek és a letisztult formák hatása, ez a körömlakk tökéletes kiegészítő lehet azoknak, akik ezt a hűvösen elegáns vonalat lovagolnák meg.

Chanel – Pearlescent Pink Kép forrása: harpersbazaar.com

5/10 Chanel – Pearlescent Pink

A gyöngyházban ragyogó pink a Chanel bájos, kicsit cukorkás, mégis visszafogott árnyalata, ami jól mutatja, hogy a merész kékek mellett a jóval természetesebb árnyalatok is szerepet kapnak majd idén ősszel.

Michael Kors – Dusty Pink Kép forrása: harpersbazaar.com

6/10 Michael Kors – Dusty Pink

Már a tégely is illik az árnyalathoz: selymes és elegáns, igazi luxus benyomását kelti, nem hivalkodó, mégis biztos, hogy mindenki észreveszi. 

Ez az árnyalat szinte kívánja maga mellé az aranyat és a szatént, de én egy lazább bőrdzsekivel is el tudom képzelni, izgalmas párosítás lenne.
Dior – Sandy Greige Kép forrása: harpersbazaar.com

7/10 Dior – Sandy Greige

A greige a bézs és a szürke közötti szín, ami nekem kissé sápadtnak, élettelennek tűnik, de talán éppen ez volt a cél, hiszen például az androgün trendhez tökéletesen társítható egy ilyen, éppen a semlegessége miatt hangsúlyossá váló körömlakk.

Essie – Ruby Red Kép forrása: harpersbazaar.com

8/10 Essie – Ruby Red

Meglepően kevés piros lakkal találkoztam, amikor a 2014-es őszi lakkokat szemléztem, és szinte egyáltalán nem futottam bele az ősszel szokásos mélyebb, bordós, burgundis árnyalatokba. 

Bár az Essie lakjának a neve rubintvörös, képernyőről nekem nem tűnik annyira mélynek, mint gondolnám a név alapján, úgy tűnik, a pasztell színek imádata az őszi színekre is hatással lesz. 
Ez azonban nem feltétlenül baj, ez az árnyalat például szerintem kifejezetten üdítően hathat mondjuk egy sötétebb, apró mintás ruhával.
Sally Hansen – Metalic Gold Kép forrása: harpersbazaar.com

9/10 Sally Hansen – Metalic Gold

A fémes színek továbbra is népszerűek, igaz egy kicsit kevésbé karcosak, kevésbé szigorúak, ez az aranyszínű körömlakk is inkább lágy és krémes hatást kelt, viszont még mindig nagyon elegáns lehet, ami a fémes trend egyik uralkodó irányzata.

Nails Inc. – Mixed Metals Kép forrása: harpersbazaar.com

10/10 Nails Inc. – Mixed Metals

A csillámló pigmenteket tartalmazó, fekete és arany színű lakk nálam abszolút favorit, van benne egy leheletnyi diszkókorszak, ami most amúgy is reneszánszát éli, de ha hirtelen belépőt kapnék a ’80-as évek valamelyik nagy rock bandájának a koncertjére, akkor is biztosan ezt választanám.

Dögös, merész, bevállalós, de tény, hogy ez nem az az árnyalat, amit az ember minden alkalomra választ.