Milyen formája van a körmödnek? Ezt árulja el a személyiségedről

Zabolai Margit
Írta: ,

Azt mindenki tudja, hogy a kézfogásunk árulkodik rólunk, de egyes kultúrák szerint a körmök formája, alakja is sokat elmond tulajdonosuk személyiségéről. Ugyan tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a köröm alakja és bizonyos lelki tulajdonságok összefüggésben állnának, érdekes lehet megnézned, a hiedelem szerint a te körmeid mit mondanak el rólad – még az is lehet, hogy néhány állítást igaznak találsz.

Hosszúkás körmök

A hosszúkás körmök művészi vénára, ugyanakkor logikus, tiszta, de az átlagtól eltérő gondolkodásmódra utalnak.

Akinek a körmei hosszúak – és itt nem arra kell gondolni, hogy nagyra növesztette őket, hanem magán az ujjon elterülő körömrész hosszú – azok általában valami kreatív pályán találják meg a számításaikat, a szerelmi életük viszont nem mindig sikeres, mert szárnyaló szellemük nehezen alkalmazkodik egy másik emberhez.

Szögletes körmök

Akinek szögletesek a körmei, két lábbal a földön áll, nem szívesen álmodozik, ha valamit el akar érni, akkor arra inkább pontos tervet dolgoz ki, és lépésről lépésre megvalósítja azt.

Modorát sokan kissé nyersnek találhatják, pedig soha nem az a célja, hogy megbántson másokat, egyszerűn csak úgy érzi, a hatékonyság rovására megy, ha a mondanivalóját udvariaskodó szavak mögé rejti.

Ami a szívén, az a száján, bár nem egy lázadó vagy forradalmár alkat. Kevés embert enged közel magához, hozzájuk viszont erősen ragaszkodik.