Így lesznek puhák és selymesek a lábaid - Otthoni pedikűr lépésről lépésre

Zabolai Margit
Írta: ,

A lábak, ha nincsenek is mindig szem előtt, rendszeresen igénybe vannak véve, ezért különösen fontos, hogy egy kis extra figyelmet fordíts rájuk, így akkor is puhák és kívánatosak maradnak, ha egész nap rajtuk ácsorogsz. Ha hetente egyszer gondoskodsz az ápolásukról, akkor nem kell kétszer meggondolnod, hogy lekapd-e a zoknidat.

Illatos lábfürdő

Egy finom lábfürdő esténként nem csak a lazításban segíthet, de például a cipőben megmerevedett izmokat is ellazítja. A lábáztatás a pedikűr előtt is segít, mert felpuhítja a bőrt, és így sokkal könnyebb lesz eltávolítani az elhalt hámsejteket.

A víz ne legyen forró, csak langyos, és ha szeretnéd, illóolajat, vagy szárított növényeket is tehetsz bele. A levendula például segíti az ellazulást és jót tesz a láb bőrének, de a rozmaring is felpezsdít, és még a láb izzadása ellen is javasolni szokták.

A lábfürdő végén egy erősebb törülközővel jól dörzsöld át a lábadat, már ezzel is megkezdve az elhalt sejtek eltávolítását.

Így radírozd a bőrt!

Hogy a lábaid selymesen simák maradjanak, egy kevés tejjel vagy olívaolajjal keverj egy egy adag tengeri sót, és ezzel dörzsöld át az egész lábfejet, különös tekintettel a sarkakra, illetve azokra a részekre, ahol a bőrkeményedés megjelenik.

Ha valahol már vastagabb az elszarusodott hámréteg, akkor sajnos nincs mit tenni, pedikűröshöz kell fordulni, ugyanis a bőr nyírása vagy vagdosása komolyabb fertőzést is okozhat, ezért ehhez jobb nem hozzáfogni otthon.

Az átradírozott lábat öblítsd le langyos, inkább hűvösebb vízzel, majd töröld szárazra.