10 házi megoldás is van repedt sarkak ellen – Valóban működnek!

10 házi megoldás is van repedt sarkak ellen – Valóban működnek!

Címlap / Stílus / Test / 10 házi megoldás is van repedt sarkak ellen – Valóban működnek!

Hiába kened testápolóval a sarkaidat, folyamatosan száraz, kemény és repedezett marad? Nézzük, mit tehetünk otthon a sarok épségének visszaállításáért.

Banán pép

Pépesíts össze egy fél banánt és kend be vastagon a sarkad. Hagyd hatni legalább 15 percig, majd öblítsd le. Népszerű sarokpuhító és hidratáló szer a repedt, száraz bőrfelületekre.

Növényi olajok és zokni

A frissen mosott sarkakra kenj valamilyen növényi olajat (lehet az olíva-, szőlőmag-, jojoba-, kókusz-, vagy épp mandulaolaj), majd húzz rá egy pár meleg zoknit. Hagyd magadon éjszakára. A növényi olaj gyógyítja és megnyugtatja a repedt sarkat, alig 2-3 alkalmazás után.

Citromlé

Áztassuk a repedt sarkat frissen facsart citromlébe. Kezdetben némi fájdalmat is érezhetünk, amikor a citromlé eléri a repedéseket, de ez hamar elmúlik. Hagyjuk 15 percig citromlében. Végezzük ezt a kúrát heti egyszer és megelőzzük a repedések újboli kialakulását.

Kókuszolaj

Ez egy népszerű Kelet-Ázsiai orvoslási módszer. Szerezz be szűz kókuszolajat, vagy kókuszolaj alapú krémet és masszírozd be vastagon a sarkakat. Hagyd rajta, nem kell lemosnod. A kókuszolaj bizonyítottan nyugtató hatású, általa gyorsan gyógyul a sarok.

Shea (natúr) vaj

Kend be shea vajjal a repedt sarkat. A vaj megőrzi a bőr nedvességtartalmát és felpuhítja a sarokbőrt. Olcsó és pénztárcabarát megoldás.

Méz

Kend be a sarkakat mézzel, majd húzz rá egy puha zoknit és így feküdj le. Reggel mosd le, sokkal puhábbak és hidratáltabbak lesznek a sarkak!

Vazelin

Tapasztalatok szerint a vazelin az egyik legjobb szépségápolási termék, és még a repedt sarkakra is kíváló! Szinte azonnal felpuhítja és hidratálja a sarkakat.
Rendszeres használatával megszabadulhatunk a repedezésektől.

Sarok gél

Minden drogériában kaphatók olyan krémek és gélek, amelyek kiválóan hidratálják a száraz sarkat. Igaz, ez nem egy otthon elkészíthető pakolás, de szinte kötelező a listánkba vonnunk, hisz tökéletesen kezeli a repedt sarkat. Próbáld alkalmazni minden fürdés után, hogy megőrizd sarkad puhaságát!

istockphoto

Gyertya viasz

Keverjünk össze gyertyaviaszt és mustárolajat, kenjük be vele a sarkunkat, majd húzzunk rá zoknit és aludjunk így. A gyertyaviaszt tűzhelyen olvaszthatjuk meg, melegen vigyük fel sarkunkra. A gyertyaviasz jól kezeli a száraz bőrproblémákat.

Glicerin és rózsavíz

Keverj össze egyenlő arányban glicerint és rózsavizet, majd masszírozd be vele a sarkad.
Végezd ezt a műveletet naponta, két héten keresztül és lenyűgöző eredményeket fogsz tapasztalni. A sarkad visszanyeri egykori „babapopsi” lágyságát.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!