Elszíneződik, fehér foltos? Íme a legjobb házi körömerősítő trükkök

Elszíneződik, fehér foltos? Íme a legjobb házi körömerősítő trükkök

Címlap / Stílus / Test / Elszíneződik, fehér foltos? Íme a legjobb házi körömerősítő trükkök

A körömproblémákat leküzdheted, és erősebb, fényesebb körmeid lehetnek. Íme néhány otthon is elvégezhető körömerősítő tipp!

Táplálkozás

A köröm erőssége nagyban függ azoktól az élelmiszerektől, amelyeket fogyasztunk. Bár az örökletes tényező is szerepet játszik a körmök minőségében, egy vitamindús és ásványi anyagokban gazdag étrenddel javíthatod a körmök egészségét. Fogyassz minél több fehérje, kalcium, cink, jód, vas, C-vitamin, E-vitamin tartalmú élelmiszert. Ezeket fellelheted a legtöbb gyümölcsben, zöldségben és húsokban.

Ne áztasd feleslegesen a körmöket

Az ázott körmök gyengévé, törékennyé válnak. Ilyenkor a legnagyobb az esélye, hogy letörnek. Mosogatáskor például húzz gumikesztyűt, fürdőzéskor próbáld nem vízben tartani a kezed. A strandolások és hosszú fürdők után óvatosan bánj kezeiddel, óvd a körmöket, amíg újra be nem keményednek.

E-vitaminos krém

Minden este kend be körmeidet E-vitaminos krémmel, hogy fényes és sima ragyogását meg tudja őrizni. Ha nincs krémed, törj össze egy E-vitamin kapszulát, keverd össze valamilyen illóolajjal, majd masszírozd a körömre és környékére, míg fel nem szívódik.

Ne használd eszközként

Sokan körmeinket használjuk, mint vágóeszköz, de matricák leválasztásához, és egyéb tárgyak eltávolításához is „kéznél vannak”. Ilyen célra ne a körmünket használjuk, hanem ollót, fogót, fogpiszkálót, elvégre modern világunkban mindenre van már eszköz.

Figyelj a köröm formájára

A hosszú ovális formára kialakított körmök mindig sérülékenyebbek, mint a szögletes, rövidebb körmök. Legyen ezért mindig szögletes alakú, a szögletekben enyhén lekerekített körömformád és kerüld a túlzottan hosszú méreteket.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»