Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyik illeszkedik az igényeidhez

Horváth Petra
Írta: ,

Akik érdeklődnek a körömfestés, illetve a körömépítés világa felé, azokban bizonyára már felmerült a kérdés, hogy melyiket érdemes választani a rengeteg alternatíva közül. A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy a neten számtalan elavult vagy éppen félreérthető információ kering, illetve az angol hastag-ek miatt sokan összetévesztik a gél lakkozást a zselés műkörmökkel. Azért, hogy kicsit tisztába tegyük a fogalmakat, illetve segíthessünk eldönteni, hogy kinek mit érdemes választania, összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót a témában!

Gél lakk

A gél lakk egyfajta átmenetet képez a mezei lakkok és a műkörmök között. Előnyei közé sorolható, hogy sokkal tartósabb, mint egy sima körömlakk, átlagosan 2-3 hétig biztosan tart, de akár tovább is, egyedül a lenövéssel kell számolni. Ma már rengeteg színvariáció áll rendelkezésre, és több márka kínálatából is választhatunk.

A gél lakk érdekessége, ami miatt eltér a mezei lakkoktól, hogy fényre köt, így fixálni csak speciális lámpa segítségével lehet.

Sajnos azonban vannak hátrányai is, hiszen a hő hatására, illetve az eltávolító procedúrának köszönhetően vékonyíthatja a körmöt, így alkalmazását kifejezetten azoknak ajánljuk, akiknek erős és ápolt körmeik vannak.

Erősített gél lakk: Jó hír azonban a vékony körmökkel rendelkezőknek, hogy létezik erősített gél lakkozás is, ami annyit tesz, hogy a gél lakk réteg alá felkerül egy vékony erősítő zselé réteg.

Így a körmöt nem éri közvetlen megterhelés, illetve sokkal tartósabbá válik, nem fog olyan könnyen letörni vagy berepedni!

Shellac: Itthon még kevésé ismert, és a használóit is élesen megosztja. Vannak, akik erre esküsznek a gél lakkal szemben, mások túlárazott imitációnak tartják. Kikértük több szakértő véleményét is, és egy dologban egyetértettek, hogy valóban tartósabb, akár 4 hétig is tökéletesen kibírja, azonban a lenövés miatt így is előnytelenné válik előbb-utóbb.