Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyik illik az igényeidhez

Horváth Petra
Írta: ,
Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyik illik az igényeidhez

Kép forrása: yandex.by

Akik érdeklődnek a körömfestés, illetve a körömépítés világa felé, azokban bizonyára már felmerült a kérdés, hogy melyiket érdemes választani a rengeteg alternatíva közül. A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy a neten számtalan elavult vagy éppen félreérthető információ kering, illetve az angol hastag-ek miatt sokan összetévesztik a gél lakkozást a zselés műkörmökkel. Azért, hogy kicsit tisztába tegyük a fogalmakat, illetve segíthessünk eldönteni, hogy kinek mit érdemes választania, összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót a témában!

Gél lakk

A gél lakk egyfajta átmenetet képez a mezei lakkok és a műkörmök között. Előnyei közé sorolható, hogy sokkal tartósabb, mint egy sima körömlakk, átlagosan 2-3 hétig biztosan tart, de akár tovább is, egyedül a lenövéssel kell számolni. Ma már rengeteg színvariáció áll rendelkezésre, és több márka kínálatából is választhatunk.

Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyik illeszkedik az igényeidhezA gél lakk érdekessége, ami miatt eltér a mezei lakkoktól, hogy fényre köt, így fixálni csak speciális lámpa segítségével lehet.

Sajnos azonban vannak hátrányai is, hiszen a hő hatására, illetve az eltávolító procedúrának köszönhetően vékonyíthatja a körmöt, így alkalmazását kifejezetten azoknak ajánljuk, akiknek erős és ápolt körmeik vannak.

Erősített gél lakk: Jó hír azonban a vékony körmökkel rendelkezőknek, hogy létezik erősített gél lakkozás is, ami annyit tesz, hogy a gél lakk réteg alá felkerül egy vékony erősítő zselé réteg.

Így a körmöt nem éri közvetlen megterhelés, illetve sokkal tartósabbá válik, nem fog olyan könnyen letörni vagy berepedni!

Shellac: Itthon még kevésé ismert, és a használóit is élesen megosztja. Vannak, akik erre esküsznek a gél lakkal szemben, mások túlárazott imitációnak tartják. Kikértük több szakértő véleményét is, és egy dologban egyetértettek, hogy valóban tartósabb, akár 4 hétig is tökéletesen kibírja, azonban a lenövés miatt így is előnytelenné válik előbb-utóbb.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!