Ez a tökéletes csillámos köröm titka: ismerd meg a sellőport!

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha igényesen van elkészítve, a csillámos körömlakk nagyon szép tud lenni. A gond csak az, hogy eddig akárhány változatot próbáltam is, sosem hozták azt az eredményt, amit reméltem tőlük. De azt hiszem, most végre megtaláltam, amit kerestem!

Többféle csillámló fedőréteget kipróbáltam már, de a gondom ezekkel mindig az volt, hogy nem az egész körömre tettek egy fényjátszó réteget, ahogyan én azt szerettem volna, hanem inkább csak néhány csillámló darabkát oszlattak el a körmön, és négy-öt rétegben kellett volna felkennem őket ahhoz, hogy nagyjából mindenhol fedjenek.

Úgyhogy, amikor nemrég egy baráti társaságban megláttam, hogy egy lány körmei gyönyörű kékes-feketében csillognak, ráadásul olyan egységes felülettel, amilyenről én addig csak álmodtam, azonnal kifaggattam, hogyan is érte el ezt a hatást. A válasz egy olyan termék volt, amivel én még korábban sohasem találkoztam, de gyanítom, hogy az új kedvencem lesz.

Sellőpor, a végtelen lehetőségek kulcsa Kép forrása: carissac.jamberry.com

Informátorom szerint a megoldást a sellőpor jelenti, amit minden olyan üzletben be lehet szerezni, ami körömápolással, műkörömépítéssel kapcsolatos kellékeket árul. A sellőporból többféle árnyalat létezik, de mivel a végeredmény nagyban múlik azon, hogy milyen színű lakkra viszed fel, már egyetlen színnel is sokat lehet játszani.

A lényeg, hogy a por formátumot a félig megszáradt körmökre kell hinteni, kicsit beleütögetni a lakkba, majd egy tiszta sminkecsettel óvatosan lesöprögetni a fölösleget. A végeredmény gyönyörű színekben játszó, enyhén fémes hatású körömlakk lesz, amibe én azonnal beleszerettem.

Kattints ide, és nézd meg, hogyan készül.