Ez a tökéletes csillámos köröm titka: ismerd meg a sellőport!

Írta: ,

Ha igényesen van elkészítve, a csillámos körömlakk nagyon szép tud lenni. A gond csak az, hogy eddig akárhány változatot próbáltam is, sosem hozták azt az eredményt, amit reméltem tőlük. De azt hiszem, most végre megtaláltam, amit kerestem!

1/3 Meglátni és megszeretni

Többféle csillámló fedőréteget kipróbáltam már, de a gondom ezekkel mindig az volt, hogy nem az egész körömre tettek egy fényjátszó réteget, ahogyan én azt szerettem volna, hanem inkább csak néhány csillámló darabkát oszlattak el a körmön, és négy-öt rétegben kellett volna felkennem őket ahhoz, hogy nagyjából mindenhol fedjenek.

Úgyhogy, amikor nemrég egy baráti társaságban megláttam, hogy egy lány körmei gyönyörű kékes-feketében csillognak, ráadásul olyan egységes felülettel, amilyenről én addig csak álmodtam, azonnal kifaggattam, hogyan is érte el ezt a hatást. A válasz egy olyan termék volt, amivel én még korábban sohasem találkoztam, de gyanítom, hogy az új kedvencem lesz.

Sellőpor, a végtelen lehetőségek kulcsa Kép forrása: carissac.jamberry.com

2/3 Sellőpor, a végtelen lehetőségek kulcsa

Informátorom szerint a megoldást a sellőpor jelenti, amit minden olyan üzletben be lehet szerezni, ami körömápolással, műkörömépítéssel kapcsolatos kellékeket árul. A sellőporból többféle árnyalat létezik, de mivel a végeredmény nagyban múlik azon, hogy milyen színű lakkra viszed fel, már egyetlen színnel is sokat lehet játszani.

A lényeg, hogy a por formátumot a félig megszáradt körmökre kell hinteni, kicsit beleütögetni a lakkba, majd egy tiszta sminkecsettel óvatosan lesöprögetni a fölösleget. A végeredmény gyönyörű színekben játszó, enyhén fémes hatású körömlakk lesz, amibe én azonnal beleszerettem.

Kattints ide, és nézd meg, hogyan készül.

Sötét színekkel az igazi

3/3 Sötét színekkel az igazi

Az internetes kutakodásom során – számomra egyébként teljesen érthetetlen módon – olyan megoldásokkal találkoztam, ahol világosabb színű lakkokra viszik fel a sellőport. Ha valakihez közel áll ez a stílus, akkor egyébként ez is jól mutat, de ami engem rabul ejtett – és ami szerintem sokkal jobban illeszkedik a mostani, kicsit glam rockos, vampos trendhez –, az a sötét, burgundi, mélykék, vagy egyenesen akár fekete lakkra felvitt por, mert ezzel tényleg nagyon elegáns hatást lehet elérni.

Azt hiszem, nem volt még olyan szilveszter, amikor nem a ruhámhoz vagy a sminkemhez választottam volna körömlakkot, hanem fordítva, de idén már most biztos vagyok benne, hogy olyan outfitet keresek az újévi bulira, amivel viselhetem majd a mélykékbe játszó sellőport, mert teljesen beleszerettem. Már csak abban reménykedem, hogy lemosni is egyszerűbb lesz, mint a csillámos körömlakkokat.