Csipkés manikűr saját kezűleg, lépésről-lépésre

Fischer Anna
Írta: ,
Csipkés manikűr saját kezűleg, lépésről-lépésre

Imádod a romantikus és egyedi manikűrmegoldásokat? Akkor a csipkés körömlakk technikát neked találták ki! Minimális alapanyag és egy kis kézügyesség kell csak hozzá és máris elkészítheted a legváltozatosabb színekben, megoldásokban a csipkés körmöket. Lássuk, hogyan is kell csinálni!

Előkészületek

A körmök szokásos előkészítése után a tisztára mosott csipkéből vágj a körmeid méretével megegyező darabokat, az sem baj, ha kicsit nagyobbak lesznek a kelleténél.

Érdemes többet előkészíteni, hogy ha bármi gond van a felhelyezéssel, akkor tudjuk miből pótolni azokat, amelyek esetleg nem sikerülnek tökéletesre.

Ezeket készítsd ki, és tedd az összes többi hozzávaló közé, hogy kéznél legyen, amikor éppen ezekhez érünk a műveletek során.

Hozzávalók

A csipkés körömfestési technika csak néhány alapanyagot igényel.

Ahogy a körömlakkozáshoz általában, úgy most is kelleni fog alapozó és fedőlakk (ez utóbbiból bátran válaszd a csillámos kivitelűeket), egy színes lakk bármilyen színben és egy kis darab csipke, valamint ennek felvágásához egy kisolló és a felhelyezéshez egy fapálcika, illetve ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor egy kis szemöldökcsipesz is.

Színválasztásnál érdemes figyelembe vennünk, hogy a színes lakk lesz az alapszín, a csipke pedig ezen a díszítés, vagyis jó, ha ezek harmonizálnak egymással.