Bien Beauty Teszt: Kipróbáltuk a legújabb gél hatású körömlakkokat

bien.hu
Írta: ,

A gél manikűr immár kilépett a szépségszalonok falai közül, és odáig jutott, hogy UV-lámpára sincs szükség a gél hatás eléréséhez! Legalábbis ezt ígérik a különböző márkák reklámjai... De vajon mennyire tartósak a „mezei”, drogériákban kapható gél hatású lakkok? Legújabb Bien Beauty Tesztünkben 4 márka körömlakkját próbáltuk ki, és az eredményeket most veletek is megosztjuk!

AVON GEL SHINE gél hatású körömlakk

A lakkról

Az AVON gél hatású körömlakkjai intenzív színt ígérnek már akár egy rétegben is. A gél hatáshoz elengedhetetlen a fedőlakk használata is, mely tartósabbá teszi a színt, és megakadályozza a lakk lepattogzását.

20 színben kapható, melyek közül Szabó Vivi most a Rain Washed-et tesztelte.

AVON GEL SHINE körömlakk: 999 Ft

AVON GEL SHINE fényes fedőlakk: 999 Ft

A teszt

Elég sokat seftelünk a lakkokkal a szerkesztőségben – folyamatosan adjuk, vesszük, cserélgetjuk és próbálgatjuk őket –, így történt az is, hogy ennek az AVON-os duónak a fedőlakkja valahogy Stumpf Bea kollégnaőmnél kötött ki. A teszteléshez viszont el kellett kérnem tőle, és szerintem sokat elmond, hogy amikor azt szóba mentem hozni, csak ennyit mondott: „Oké, odaadom, de amikor legközelebb találkozunk, MINDENKÉPPEN kérem vissza!” :D

Nem csoda, hogy ezek után kíváncsi voltam, mire képes az esőszínű kék lakk a fedőlakkal kombinálva (pontosan tudom, hogy Bea csak akkor ragaszkodik ennyire valamihez, ha nagyon-nagyon nyomós oka van rá!). :)

A kék lakkot egyébként már korábban is használtam, de nem bajlódtam fedőlakkozással – két nap után úgyis meg szoktam unni a színeket a körmömön. Ez a lakk pedig már önmagában is jól teljesített, mert egy-két napot fedőlakk nélkül is simán kibírt. Az egyetlen hátulütője talán, hogy elég lassan szárad, és ha túl vastag rétegeket viszel fel, akkor buborékosodhat (de melyik lakk nem?).

A teszthez azonban extrán odafigyeltem a felvitelnél – az első és a második réteg szín után is vártam 15-20 percet a tökéletes száradás érdekében, majd felvittem az átlátszó fedőlakkot is, amit újabb 20 perc várakozás (valójában őrült koncentráció, hogy semmibe se nyúljak bele) követett.

Szerencsére a sok várakozás ellenére a végeredménnyel nagyon elégedett voltam – szép fedés, fényes és egyenletes felület –, ez a lakk mindent megadott, amit egy UV-lámpa nélküli géllakktól elvárnék. De az igazi próba ezután következett, vagyis egy hétvége, amibe próbáltam mindent belesűríteni (például pizzagyúrást, takarítást, mosogatást, bulizást, Balatonozást), hogy az igénybevétel is maximális legyen.

A körmöm négy napos állapota pedig tökéletesen igazolja, hogy Bea miért imádja a fedőlakkot (bár még nem tudom, hogy visszakapja-e), és miért esküsznek annyian az AVON körömlakkokra. Azon túl, hogy a körmöm végein egy ici-picit látszódik, hogy nem frissen lettek festve (illetve, hogy az egyik körmömön a legnagyobb igyekezetem ellenére is lepattant egy rész, ahol bénáztam a fedőlakkal), szerintem tökéletes az állapotuk. Jó ár, jó színek és jó minőség. Nálam ötösre vizsgázott!

Értékelés: 9/10 pont