A tökéletes műköröm jellemzői – így ismerheted fel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Rengetegen választják a műkörmözést kezdetben hobbinak, majd később akár másodállásnak, sokszor sajnos mindennemű képzettség nélkül. Természetesen a tehetség utat tör magának, de a legtöbb esetben a végeredmény egyáltalán nem esztétikus. Hogyan ismerheted fel a hibás műkörmöt?

Minden köröm egyforma

Az első és legfontosabb ismertető jel egyúttal a legkönnyebben felismerhető. A tökéletesen megépített műköröm esetében minden egyes ujjon ugyanolyanok a körmök, párhuzamosan futnak, és méretben sem térnek el.

Ez nem csupán arra vonatkozik, hogy milliméterre pontosan egyforma hosszúak, hanem arra is, hogy nyílegyenesen előre mutatnak. Ha bármelyik köröm kicsit is ferde, jobbra, vagy éppen balra húz (ne adj’ isten szélesedik), akkor sajnos már nem megfelelő.


Inkább sajátot szeretnél? Így lehet erős és hosszú körmöd


A jó körmös egyébiránt kérdés nélkül is megmondja, milyen körömforma illik a legjobban a kezeidhez. Bár az esztétikusan kivitelezett építés formától függetlenül látványos, egyeseknek a klasszikus mandula, míg másoknak inkább a modernebb kocka áll jól.

Esztétikus íve van

Az ívek nagyon fontosak, nem csupán a körmök végét, hanem kezdetüket illetően is. Egyszínű körömfestés esetén (függetlenül attól, hogy az egyszerű körömlakk, vagy éppen zselé) a festéknek tökéletesen kell követnie a körömágy ívét.

Utóbbira nem kerülhet festék, de az is elfogadhatatlan, ha valahonnan hiányzik a szín. Ahhoz, hogy tökéletesre lehessen festeni a körmök alsó részét, hibátlan manikűrrel kell indítani – ebbe beletartozik a körömágy formázása is.

A körmök tetején a reszelés ugyancsak egyenletes, a zselén nyilvánvalóan nem lehet horpadás, vagy éppen kidudorodás. Az egyenletesség persze nem egyenlő az egyenessel, hiszen a körmök felületének egy szép ívet kell kapnia.

Ez az ív a körmök közepén kicsit vastagabb, majd mindkét irányban egyformán vékonyodik.